Natuurberichten

Dossier: Natuurinclusief

Natuurinclusief

Pagina 11 van 16 - 160 Resultaten

Sedumdak in Leidsche Rijn

In de provincie Utrecht ligt zo’n 3500 hectare aan onbenutte daken. Al deze lege plekken bieden kansen voor duurzame energie, waterberging en meer biodiversiteit. Vaak weten mensen en bedrijven niet of hun dak geschikt is voor de..


Lees verder 31 maart 2023   1 jaar oud
Witte kwikstaart Saxifraga

Witte kwikstaart massaal terug en zoek de strandgaper. ..


Lees verder 25 maart 2023   1 jaar oud

Natasja Oerlemans, voedsel- en landbouwexpert van WWF-NL, neemt je mee op haar veldreis naar de Colombiaanse Amazone. Ze ging hier op bezoek bij boeren die voedsel produceren in voedselbossen, een vorm van natuurpositieve landbouw..


Lees verder 24 maart 2023   1 jaar oud
Otter

Ruim 30 jaar natuurontwikkeling langs de rivieren laat zien dat de natuur ons goed kan helpen bij uitdagingen met teveel of juist te weinig water. Toch is de natuur geen vanzelfsprekende bondgenoot. ARK Rewilding Nederland (ARK)..


Lees verder 23 maart 2023   1 jaar oud
Piet Spoorenberg van Vogelbescherming en Catharinus Wierda van Frykse.

Kaasmaker de Fryske en Vogelbescherming Nederland gaan samenwerken om meer vogelvriendelijke zuivel in de supermarkt te krijgen. Samen willen ze ervoor zorgen dat meer zuivelproducenten vogelvriendelijk aanbod ontwikkelen en dat..


Lees verder 21 maart 2023   1 jaar oud
Grasland

Tussen 2014 en 2021 hebben agrariërs rondom de stad Utrecht de biodiversiteit in het landelijk gebied fors verbeterd. Vooral de oeverplanten floreren goed. “Je ziet buiten zichtbaar meer bloeiende boerensloten“, aldus de..


Lees verder 7 maart 2023   1 jaar oud
Black mangroves.

Mangroven creëren nieuw land door langzaam sediment tussen hun wortels te stoppen, maar te veel sediment kan leiden tot afsterven. Onderzoekers van Wageningen University and Research analyseerden de mogelijke erosiesnelheden in..


Lees verder 6 maart 2023   1 jaar oud
Een springstaartje

Onder het Maaiveld is een nieuwe natuurfilm met spectaculaire beelden, die vanaf vandaag in de Nederlandse bioscopen draait. Het is ook de naam van een breed programma waarmee het NIOO en andere organisaties aandacht vragen voor..


Lees verder 2 maart 2023   1 jaar oud
Snorzweegvlieg op braam

Vorig jaar publiceerde de Europese Commissie een wetsvoorstel om het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen tegen 2030 te halveren. Dat is hard nodig, want de natuur lijdt onder het grootschalige gebruik van..


Lees verder 23 februari 2023   1 jaar oud
Nieuwe klimaatbuffer en otter habitat Onlanden

Vogels kunnen profiteren van een nieuw principe in de Nederlandse ruimtelijke ordening. Water en bodem worden leidend bij de inrichting van ons landschap. Concreet zou dat betekenen dat de overheid eerst kijkt waar een gebied..


Lees verder 21 februari 2023   1 jaar oud

Archief