Natuurberichten

Dossier: Weersinvloeden

Het weer bepaalt in belangrijke mate wat er wanneer in de natuur gebeurt, welke dieren en planten je tegen kunt komen en in welke aantallen. De weersomstandigheden in de afgelopen maanden en dagen maar ook het weer vandaag, het weer morgen en het weer in de komende dagen bepaalt de groei, voortplanting en uiteindelijk de overlevingskans. Op Nature Today zijn een zeer groot aantal natuurberichten gepubliceerd waar het effect van weersinvloeden op de natuur aan bod komt. Hieronder het overzicht.

Pagina 46 van 63 - 626 Resultaten

Zieke merel voor eenmalig gebruik

Voor het 4e jaar op rij is het usutuvirus in Nederland vastgesteld. Net als in voorgaande jaren is het virus niet alleen bij wilde maar ook bij gehouden vogels aangetoond. Een opvallend verschil met voorgaande jaren is het lage..


Lees verder 15 oktober 2019   5 jaar oud

Het is in het herfstbos momenteel zo gek nog niet, want tijdens paddenstoelenexcursies worden flink wat paddenstoelen gerapporteerd. Vooral in het westen van het land is veel regen gevallen. Er wordt gezegd dat in het binnenland..


Lees verder 9 oktober 2019   5 jaar oud
Moseik 3 okt 2018 en 4 okt 2019

Met de GrowApp timelapse-video’s wordt duidelijk dat de herfst van 2019 later dan de voorgaande twee jaar op gang komt. De herfstkleuring begint wel eerder dan in het zeer late 2016. De komende dagen en weken verkleurt Nederland...


Lees verder 7 oktober 2019   5 jaar oud
Bosbranden Cantão State Park, Brazilië

"De wereld staat in brand", zo meldden verschillende organisaties waaronder WNF enkele weken geleden. Helaas is deze ernstige situatie nog niet voorbij. In verschillende landen over de hele wereld grijpen de vlammen nog steeds om..


Lees verder 6 oktober 2019   5 jaar oud
Allard van Leerdam

Bij Overlangbroek (UT) ligt een bijzonder natuurgebied: een vochtig rivierbos met voornamelijk essenbomen. Om het bos en de leefomgeving van de zeldzame dier- en plantensoorten die zich hier thuis voelen te behouden, is het..


Lees verder 3 oktober 2019   5 jaar oud
Aphodius contaminatus

In delen van Nederland en België worden meldingen gedaan van vliegenzwermen en/of grote aantallen insecten die over de gevels lopen. Het blijkt om kleine mestkevers van het geslacht Aphodius te gaan. Deze mestkevers houden vooral..


Lees verder 3 oktober 2019   5 jaar oud
Grauwe klauwier

De Grauwe Klauwier heeft zich dit jaar verder uitgebreid in Nederland. Gesteund door het droge, warme zomerweer is er sprake van een hoog broedsucces en veel terugkerende jongen van vorig jaar. In het Bargerveen werden circa 65..


Lees verder 27 september 2019   5 jaar oud
Kristalchampignonparasol

Tijdens een paddenstoelenexcursie van Paddenstoelenstudiegroep 'De Noordkop' naar het Heilooërbos bij Alkmaar afgelopen zaterdag, werd de zeldzame Kristalchampignonparasol gevonden. De locatie van de vondst is een humusrijke berm..


Lees verder 27 september 2019   5 jaar oud
Kruipend exemplaar van de nieuwe landnaaktslak, gebaseerd op het grote lange mantelschild op de rug, mogelijk Drusia valencienni

Landslakken en droogte gaan niet goed samen. Maar hoe zit het dan met geïmporteerde zuidelijke slakken, die droogte gewend zijn? Kunnen die makkelijker bij ons 'aanslaan'? Misschien helpt een dit voorjaar in ons land ontdekte..


Lees verder 22 september 2019   5 jaar oud

Onlangs deden het Longfonds, zorgverleners en wetenschappers een dringende oproep aan de Tweede Kamer. De boodschap van deze oproep was meer ambitie en effectievere maatregelen om de luchtkwaliteit substantieel te verbeteren. Wat..


Lees verder 20 september 2019   5 jaar oud

Archief