Natuurberichten
Dossier: Weersinvloeden
Het weer bepaalt in belangrijke mate wat er wanneer in de natuur gebeurt, welke dieren en planten je tegen kunt komen en in welke aantallen. De weersomstandigheden in de afgelopen maanden en dagen maar ook het weer vandaag, het weer morgen en het weer in de komende dagen bepaalt de groei, voortplanting en uiteindelijk de overlevingskans. Op Nature Today zijn een zeer groot aantal natuurberichten gepubliceerd waar het effect van weersinvloeden op de natuur aan bod komt. Hieronder het overzicht.Pagina 26 van 63 - 626 Resultaten

De paddenstoelen die op de populierenstammen in de duinen van Bakkum werden gevonden, waren niet echt mooi om te zien. En daarom was het ook moeilijk ze te herkennen. Dat was anders in de heemtuin van Zaandam waar de Korrelige..

Klimaatverandering heeft grote effecten op de natuur. Dit geldt zeker voor de grote rivieren. Extreme weersomstandigheden zorgen het ene moment voor droogte, het andere moment juist voor wateroverlast. Flora en fauna moeten zich..

Heb jij een idee om jouw stad of dorp te vergroenen en klimaatslim te maken? Neem de uitdaging aan: doe mee met de Challenge Groene Icoonprojecten van de provincie Gelderland. Je kunt vanaf 5 september 2022 subsidie aanvragen voor..

De weersomstandigheden zijn dit jaar tot nu toe zeer gunstig voor wespen geweest. Zeer warm, droog en veel zon. Het lijkt erop dat veel wespenkoninginnen erin geslaagd zijn om een nest te vormen. Met veel meldingen bij..

Sinds 2020 hebben de Mangrove Maniacs meer dan 1500 mangroven geplant langs de zuidwestkust van Bonaire. In een nieuw samenwerkingsproject met Hogeschool Van Hall Larenstein zijn deze nieuw aangeplante mangroven gemonitord en in..

Zeven jaar na de ontdekking van de emmermug in 2011 leek de soort alweer uit Nederland verdwenen. Totdat in juli 2021 opnieuw larven van deze mug opdoken in een tuin in Alphen aan de Rijn en op een balkon in Nijmegen. Vooralsnog..

In het recreatiegebied 'Geestmerambacht ' boven Alkmaar, worden door het zonnige weer eerder deze week opvallend veel houtzwammen aangetroffen. Een opvallende en mooie soort is de Bruine borstelkurkzwam die in 1989 nog als..

Dagvlinders hebben in het voorjaar een kleine piek en in de zomer vliegen er meestal veel vlinders. Daartussen is er een zogenaamde junidip, een periode dat er even minder vlinders te zien zijn. Inmiddels zijn we zo’n beetje door..

Natuurlijke oplossingen kunnen de intensiteit van klimaat- en weergerelateerde gevaren met 26 procent verminderen. Dat toont een nieuw rapport van het Internationale Rode Kruis en WWF aan. Het onderzoek laat zien hoe de kracht van..

Door de vroege bloei van appelbomen zorgde de nachtvorst begin april van dit jaar voor nachtvorstschade. Dit fenomeen noemen we een valse lente. Uit analyse van bloeiwaarnemingen en klimaatdata sinds 1951, blijkt dat de kans op..