Natuurberichten
Dossier: Tuinen
In tuinen is ontzettend veel leven te ontdekken. Wanneer je goed kijk zie je dat elke tuin eigenlijk vol zit met allerlei dieren. Denk aan vogels, vleermuizen en egels maar ook aan bijen, dagvlinders en nachtvlinders. En wat dacht je van alle verschillende soorten slakken, spinnen, wormen en talloze insecten. Wekelijks worden hieronder nieuwe natuurberichten geplaatst over dieren in de tuin en hoe je je tuin aantrekkelijker kunt maken voor dieren. De meest actuele berichten staan bovenaan.Pagina 90 van 97 - 964 Resultaten
Dit weekend staat volop in het teken van tuinvogels. Vogelbescherming Nederland organiseert namelijk samen met SOVON Vogelonderzoek Nederland voor de 8e keer op rij de Nationale Tuinvogeltelling. Iedereen kan meedoen aan dit..
Het webcam project van Vogelbescherming Nederland ‘Beleef de winter’ heeft al spectaculaire beelden opgeleverd van vogels in een winterse tuin. Nu zijn er ook infraroodbeelden van nachtvlinders die ’s nachts op de vetbol zitten...
Wie een kijkje neemt in zijn eigen winterse achtertuin, zal zien dat er nu vanwege de kou heel wat vogels zitten. Wat die vogels daar precies doen is nu van wel heel dichtbij te bekijken. Via de site Beleef de Winter van de..
Hoe staat het, nu het winter is, met het nest van vier jonge egels dat in een achtertuin in Arnhem gevonden werd? De egels werden bijgevoerd en hun ontwikkeling werd bijgehouden. Zo gingen ze eind november goed doorvoed de winter..
Hoe overleven vogels het landschap dat er voor ons zo sprookjesachtig uitziet? Vogels hebben een lichaamstemperatuur die hoger ligt dan de onze. Ze zijn nog eens een pak kleiner ook, wat niet gunstig is voor de verhouding tussen..
Het weer wordt kouder, de dagen korter en de eerste weken met sneeuw en ijs hebben Nederland al weten te bereiken. Wij kruipen wat dichter bij de kachel, maar wat kunnen we doen om de winter iets draaglijker te maken voor de..
In deze tijd van het jaar komen mensen nog wel eens grote larven, engerlingen, en kevers tegen in hun tuin. De tuin moet worden bemest met compost of de grond bedekt met houtsnippers. Tijdens het graven in de composthoop komen ze..
Sneeuw, ijs en temperaturen onder nul: het zijn niet alleen koude tijden voor de mens, maar ook voor de vogels. Hou kouder het is, hoe meer er gegeten moet worden. Vogelbescherming adviseert daarom nog steeds om vogels in de tuin..
In Amsterdam worden regelmatig nieuwe verwilderingen van tuinplanten gemeld. Vaak gaat het om eerste meldingen in Nederland. Dat was ook het idee toen onlangs ‘Siertabak’ verwilderd werd aangetroffen...
In bosgebied waar runderen en andere grote grazers rondlopen, lijkt de kans op het oplopen van de ziekte van Lyme via een tekenbeet lager dan in vergelijkbaar bos zonder grote grazers. Bovendien zijn met Lyme besmette teken..