Natuurberichten

Dossier: Tuinen

In tuinen is ontzettend veel leven te ontdekken. Wanneer je goed kijk zie je dat elke tuin eigenlijk vol zit met allerlei dieren. Denk aan vogels, vleermuizen en egels maar ook aan bijen, dagvlinders en nachtvlinders. En wat dacht je van alle verschillende soorten slakken, spinnen, wormen en talloze insecten. Wekelijks worden hieronder nieuwe natuurberichten geplaatst over dieren in de tuin en hoe je je tuin aantrekkelijker kunt maken voor dieren. De meest actuele berichten staan bovenaan.

Pagina 25 van 97 - 964 Resultaten

Zwarte stern

Nesten van zwarte sterns worden regelmatig door marters en vossen leeggegeten. Vogelbescherming heeft daarom in 2020 en in 2021 een proef uitgevoerd met het plaatsen van drijvende schermen om de nesten van zwarte sterns te..


Lees verder 19 april 2022   2 jaar oud
een erfscheiding als plaats voor kleine zoogdieren en insecten - eenmalig gebruik

Sinds 2016 zijn bijna 180.000 stuks bosplantsoen, fruitbomen en andere solitaire bomen aangeplant op Brabantse erven. Daarbij zijn er bovendien ruim 8.000 nestkasten, modderbadjes en steenuil-vriendelijke drinkbakken geplaatst...


Lees verder 18 april 2022   2 jaar oud
Distelvlinder

Van 12 tot en met 18 april is het de Week van de Groene tuin. Het doel is om zoveel mogelijk tuinen, balkons en straten (verder) te vergroenen en te verduurzamen. U kunt nog steeds meedoen en elke dag worden er verschillende..


Lees verder 15 april 2022   2 jaar oud
Ambassadeurs gezocht

Woon je in het buitengebied, heb je een paar hectare grond en werk je volop aan biodiversiteit? Stichting Landschapsbeheer Gelderland is op zoek naar ambassadeurs voor biodiversiteit in de gemeente. Als ambassadeur inspireer je..


Lees verder 15 april 2022   2 jaar oud
scheefbloemwitje - primair

In 2015 werd het scheefbloemwitje voor het eerst in ons land gezien en inmiddels is het al een wijd verbreide vlinder. De soort heeft drie generaties per jaar en de eerste daarvan verschijnt op dit moment. We zijn benieuwd of het..


Lees verder 14 april 2022   2 jaar oud

De Vliegenzwam is gekozen tot paddenstoel van het jaar 2022. De Nederlandse Mycologische Vereniging en KNNV hebben samen met het IVN en Waarneming.nl het initiatief genomen om zoveel mogelijk vindplaatsen van de Vliegenzwam in..


Lees verder 13 april 2022   2 jaar oud
Voorbeeld van een tuinvijver

De metingen door de vrijwilligers van Waterdiertjes.nl hebben in 2021 veel kennis opgeleverd, vooral over de kleinste wateren in Nederland. De campagne was gericht op tuinvijvers. Uit de verzamelde gegevens bleek dat de diepte van..


Lees verder 12 april 2022   2 jaar oud
Tulipa sylvestris, ook wel bekend als de wilde tulp

Nederland staat bekend om zijn prachtige en kleurrijke tulpen. Hoewel de meeste tulpen afkomstig zijn uit het Ottomaanse rijk, volgde Tulipa sylvestris, de wilde tulp, een ander pad. Anastasia Stefanaki en Tinde van Andel, beide..


Lees verder 9 april 2022   2 jaar oud
Verschillende soorten mossen en algen hechten zich aan straattegels, bakstenen en beton.

Hoe kunnen we ‘verborgen’ organismen benutten om bomen beter te laten groeien, beton aantrekkelijk voor groen te maken en hittestress te meten? Gaan stadsbewoners milieubewuster handelen als ze hun tuinen wilder laten groeien en..


Lees verder 2 april 2022   2 jaar oud
Tuin akkerwinde - primair

Ons klimaat verandert. Help jij mee hittestress en wateroverlast te lijf te gaan? Doe van 12 tot en met 14 april mee aan de Week van de Groene Tuin. Milieu Centraal organiseert deze week samen met vele partners. Het doel? Samen..


Lees verder 31 maart 2022   2 jaar oud

Archief