Natuurberichten
Dossier: Tuinen
In tuinen is ontzettend veel leven te ontdekken. Wanneer je goed kijk zie je dat elke tuin eigenlijk vol zit met allerlei dieren. Denk aan vogels, vleermuizen en egels maar ook aan bijen, dagvlinders en nachtvlinders. En wat dacht je van alle verschillende soorten slakken, spinnen, wormen en talloze insecten. Wekelijks worden hieronder nieuwe natuurberichten geplaatst over dieren in de tuin en hoe je je tuin aantrekkelijker kunt maken voor dieren. De meest actuele berichten staan bovenaan.Pagina 25 van 102 - 1017 Resultaten

De fraaie vrouwenmantel ken ik vooral uit mijn oma’s tuin. Die tuin bestaat helaas niet meer, maar winkels verkopen deze plant nog steeds veel. Op de website van één van die winkels las ik dat vrouwenmantel onkruid kan weren. De..

Grastegels, een natuurdam en fauna-sensors; aan de hand van een aantal richtlijnen kunnen kleine bouwwerken omgetoverd worden tot een groene oase. Maar hoe? Kennis Natuurlijk! Heeft in opdracht van telecomaanbieder KPN een tabel..

De komende weken verliezen de loofbomen in de tuin hun blad. Na de bladval is november dan ook de uitgelezen maand voor de jaarlijkse onderhoudsklus aan de tuinvijver. Verwijder met een schepnet of een hark zoveel mogelijk..

In deze tijd van het jaar is de kans groter dan ooit dat u een houtsnip ziet. Dat is natuurlijk bijzonder, maar soms ook droevig, want houtsnippen kunnen behoorlijk onhandig doen als ze onderweg zijn...

Menigeen heeft ze weleens gezien: tronkenbijen. Kleine bijtjes die ’s zomers voor een insecten- of bijenhotel vliegen of die zenuwachtig met hun achterlijf trillend stuifmeel op composieten verzamelen. Deze onopvallende bijtjes..

Utrecht is uitgeroepen tot de ‘Bodemdierenstad van het Jaar’. De stad ontvangt deze eretitel dankzij een hoge score voor de diversiteit aan bodemdieren midden in het centrum én de extra aandacht voor dat onmisbare bodemleven daar...

Bij het Kinderboekenweekthema 'Gi-ga-groen' horen natuurlijk ook bodemdieren. Daarom hebben alle basisscholen gratis een exemplaar gekregen van 'Alle bee(s)tjes helpen', een nieuw kinderboek van Jolanda Horsten en Djenné Fila...

Hans Adema was deze keer de eerste die de Zwarte amaniet (15 stuks!) aantrof in Polderpark Cronestein te Leiden. De Zwarte amaniet werd voor het eerst in Nederland gevonden in 2000. Het is een mysterie waar precies de herkomst..

De massale vogeltrek is elke herfst weer een bijzonder verschijnsel. Jac. P. Thijsse beschreef precies honderd jaar geleden op een mooie manier hoe hij de huidige fase van de trek, de 'zingende trek', ervaart in zijn tuin. ..

Afgelopen weekend ging heel Nederland op zoek naar het meest stekelige en tegelijkertijd schattige zoogdier: de egel. Aan de Egeltelling deden maar liefst 3900 deelnemers mee en er werden 9400 egels geteld. Sinds het eerste jaar..