Natuurberichten

Dossier: Tuinen

In tuinen is ontzettend veel leven te ontdekken. Wanneer je goed kijk zie je dat elke tuin eigenlijk vol zit met allerlei dieren. Denk aan vogels, vleermuizen en egels maar ook aan bijen, dagvlinders en nachtvlinders. En wat dacht je van alle verschillende soorten slakken, spinnen, wormen en talloze insecten. Wekelijks worden hieronder nieuwe natuurberichten geplaatst over dieren in de tuin en hoe je je tuin aantrekkelijker kunt maken voor dieren. De meest actuele berichten staan bovenaan.

Pagina 23 van 97 - 964 Resultaten

kolibrievlinder ijzerhard - primair

Het is zeker geen zeldzaamheid, maar toch is bijna iedereen die een kolibrievlinder te zien krijgt enthousiast. Het is dan ook, door het gedrag, een bijzondere vlinder en het is altijd onverwacht als je er een ziet. Zo is hij er..


Lees verder 12 juli 2022   2 jaar oud
Gevangen teken in epje tijdens Tuintekentelling

De afgelopen weken hebben dertig tuintekentelteams verspreid over Nederland teken gevangen in hun tuin. Gemiddeld zijn er zestien teken per honderd vierkante meter gevangen. Opvallend is dat ook veelvuldig teken werden gevangen op..


Lees verder 9 juli 2022   2 jaar oud
Habitus vrouw emmermug

Zeven jaar na de ontdekking van de emmermug in 2011 leek de soort alweer uit Nederland verdwenen. Totdat in juli 2021 opnieuw larven van deze mug opdoken in een tuin in Alphen aan de Rijn en op een balkon in Nijmegen. Vooralsnog..


Lees verder 4 juli 2022   2 jaar oud

Wereldwijd neemt de biodiversiteit af. We werken niet met de natuur, maar ertegen. Denk aan het gebruik van pesticiden en kunstmest of versnippering. Kweker Martin Stevens schreef samen met Marlies Huijzer het boek 'Wilde planten..


Lees verder 22 juni 2022   2 jaar oud
Bloementuin in het Stadspark in de stad Groningen

Dit jaar wordt voor de tweede keer de publiekscampagne Maak Grijs Groener gehouden. Met burgerinitiatieven wil het Deltaplan Biodiversiteitsherstel het begrip biodiversiteit tot leven brengen voor een breed publiek. Dat is hard..


Lees verder 19 juni 2022   2 jaar oud

Het is een diertje dat veel mensen wel kennen, maar je komt hem niet zo snel tegen: de hazelworm. Omdat we in delen van Noord-Brabant nog onvoldoende weten waar hij precies leeft, zijn RAVON en adviesbureau Ecologica een onderzoek..


Lees verder 15 juni 2022   2 jaar oud
Framboos rubus idaeus

Milieu Centraal organiseerde van 12 tot en met 18 april de Week van de Groene Tuin. Het doel was om zoveel mogelijk mensen in beweging te krijgen om tuinen, balkons en straten (verder) te vergroenen en te verduurzamen...


Lees verder 9 juni 2022   2 jaar oud
Kinderen spelen op greonblauw schoolplein

Van een saai, grijs en betegeld schoolplein naar een groene oase met een speelheuvel, een glijbaan en bosbessen- en frambozenstruiken. Steeds meer basisscholen in de provincie Utrecht kiezen ervoor om hun schoolplein groen en..


Lees verder 8 juni 2022   2 jaar oud
Vliegend hert man in biotoop

Ieder jaar komen er meer waarnemingen van het vliegend hert binnen. Het verspreidingsbeeld lijkt zich voorzichtig aan steeds iets verder uit te breiden in de buurt van bekende plekken. Zou Neerlands grootste kever dan eindelijk in..


Lees verder 23 mei 2022   2 jaar oud
Teek op bloem, voor eenmalig gebruik

Jaarlijks worden naar schatting vijfhonderdduizend tekenbeten opgelopen in de tuin, ook midden in de stad. Uit een analyse van tekenbeetmeldingen via Tekenradar.nl blijkt dat vanuit elke gemeente meldingen uit de tuin komen. Om..


Lees verder 23 mei 2022   2 jaar oud

Archief