Natuurberichten
Categorie: Klimaat
Door de uitstoot van broeikasgassen onder andere door het gebruik van fossiele brandstoffen door de mens ontstaat het broeikaseffect. Hierdoor verandert het klimaat in Nederland en wereldwijd. Het leidt tot een opwarming van de aarde en zeespiegelstijging. Zowel de stijgende concentratie aan broeikasgassen en de klimaatverandering heeft grote gevolgen voor de natuur. Topbiologen hebben hier honderden natuurberichten over gepubliceerd op Nature Today. Hieronder staan alle klimaatgerelateerde natuurberichten met de meest recente berichten bovenaan.Pagina 80 van 127 - 1266 Resultaten
Klimaatextremen worden met de voortschrijdende opwarming steeds duidelijker zichtbaar. Na de extreme regenval in juni zitten we nu sinds eind augustus weer met een uitzonderlijke droogte. Het bedreigde gentiaanblauwtje heeft daar..
Grauwe Kiekendieven moeten aan het einde van hun overwintering in de Sahel harder werken om aan voedsel te komen. Onderzoekers van Werkgroep Grauwe Kiekendief en de Rijksuniversiteit Groningen beschrijven in een wetenschappelijke..
De laatste decennia zijn door droogte en hitte in verschillende delen van de wereld bossen massaal afgestorven. Een internationaal team van wetenschappers onder leiding van onderzoekers van Wageningen University heeft een manier..
Het tijdvenster om de klimaatopwarming te beperken tot twee graden Celsius sluit zich binnenkort. Echter, met aanvullend beleid op het klimaatakkoord van Parijs door nationale overheden, via niet-gouvernementele acties en met..
Uit een rondgang langs wespenbestrijdingsdiensten in heel Nederland blijkt dat vooral in het zuiden en oosten van het land het aantal meldingen van wespennesten tussen de 30 en 75 procent minder is dan normaal. De zware buien eind..
Met de ontdekking van een nest met 6 eieren langs de spoorweg in Kuringen bij Hasselt (België) staat het onomstotelijk vast: de Taiwanese rattenslang plant zich voort vlak bij Nederland. Dankzij het opwarmende microklimaat langs..
Klein fakkelgras (Rostraria cristata), een nieuwkomer in de Nederlandse flora, is bezig met een opmars in Nederland. Afgelopen juni ontdekte Peter Wetzels een zeer grote groeiplaats op de Javakade in Amsterdam...
Met de huidige toezeggingen om broeikasgasemissies te verminderen, wordt de beoogde temperatuurstijging van maximaal 2 graden Celsius niet behaald, zo berekende een internationale groep onderzoekers, waaronder Niklas Höhne van de..
De Kleine Kartuizerslak staat op de Rode Lijst van de Nederlandse weekdieren. Na 1950 was deze fraaie landslak door verstedelijking duidelijk afgenomen. Tijdens een recente inventarisatie in de Millingerwaard en Kekerdomse waard..
Hoe kom je te weten of klimaatverandering echt effect heeft op de aantallen van een diersoort? Als het gedrag, uiterlijk of gewicht van dieren erdoor verandert, wil dat nog niet zeggen dat de soort toe- of afneemt...