Natuurberichten

Categorie: Klimaat

Door de uitstoot van broeikasgassen onder andere door het gebruik van fossiele brandstoffen door de mens ontstaat het broeikaseffect. Hierdoor verandert het klimaat in Nederland en wereldwijd. Het leidt tot een opwarming van de aarde en zeespiegelstijging. Zowel de stijgende concentratie aan broeikasgassen en de klimaatverandering heeft grote gevolgen voor de natuur. Topbiologen hebben hier honderden natuurberichten over gepubliceerd op Nature Today. Hieronder staan alle klimaatgerelateerde natuurberichten met de meest recente berichten bovenaan.

Pagina 105 van 127 - 1266 Resultaten

Beukennootjes en beukenblaadjes

Nu de zomer voorbij is en de herfst zijn intrede doet, beginnen de beukennootjes te vallen. Een mooie tijd voor eekhoorns die de nootjes gebruiken om een wintervoorraad mee aan te leggen, maar ook liefhebbers trekken de bossen in..


Lees verder 8 oktober 2011   13 jaar oud

Het extreem mooie herfstweer van de afgelopen week bracht sommige kikkers en padden behoorlijk van slag. Er liepen meldingen binnen van roepende Bruine Kikkers, Heikikkers en Gewone Padden, een fenomeen dat zich doorgaans pas in..


Lees verder 6 oktober 2011   13 jaar oud
Zwarte-c-uil

In de lente was het zomer, in de zomer kwam de herfst. Met het nachtvlindermeetnet volgt Natuurpunt de toestand van onze nachtvlinders of 'motten' op. De 'voorjaarsmotten' bleken dit jaar de tijd van hun leven te hebben, met..


Lees verder 3 oktober 2011   13 jaar oud
Beukenbos herfstkleuring

Het is herfst en dat is buiten aan een aantal bomen al goed te zien. De eerste gele en rode herfstkleuren zijn verschenen en er zijn zelfs hier en daar al kale bomen te zien. Is dit normaal? Hoe verloopt de herfst verder? En is er..


Lees verder 23 september 2011   13 jaar oud
Grote brandnetel

Het is een bijzonder slecht jaar voor de brandnetels. Tot nu toe zijn er door het Leids Universitair Medisch Centrum zestig procent en het Elkerliek ziekenhuis in Helmond dertig procent minder pollen geteld vergeleken met een..


Lees verder 17 september 2011   13 jaar oud
graszanger, wikipedia, GNU Free Documentation License

Als gevolg van klimaatverandering migreren plant- en diersoorten sneller noordwaarts dan gedacht. Ze zouden gemiddeld de snelheid van klimaatverandering kunnen bijhouden. Zowel Trouw als De Volkskrant nuanceren in een commentaar..


Lees verder 13 september 2011   13 jaar oud
Klimopzijdebij en Stenoria analis

Geuren spelen niet allen in de mensenwereld een belangrijke rol, ook bijensoorten maken er volop gebruik van. Vooral bij het vinden van een geschikte partner communiceren bijenmannetjes en -vrouwtjes er duchtig op los door middel..


Lees verder 13 september 2011   13 jaar oud
Duitse wesp

Dit jaar lag de overlast door wespen bijna veertig procent lager dan in het topjaar 2009. Na de zeer goede weersomstandigheden dit voorjaar kwamen relatief veel wespennesten tot ontwikkeling. De extreem natte zomer in combinatie..


Lees verder 10 september 2011   13 jaar oud
Grote spitskop in Lamorteau

De voorbije twee decennia werd ons land overspoeld door zuiderse soorten. Door een wijzigend klimaat kunnen warmteminnende vlinders, libellen, vogels, planten, ... zich almaar beter in België handhaven. En elk jaar komen er een..


Lees verder 9 september 2011   13 jaar oud
Pinguïns in Burgers' Zoo Arnhem

In Groot-Brittannië zijn de laatste jaren ten minste dertig soorten vogels, waaronder spreeuwen, uilen en nachtegalen, sterk achteruit gegaan door malaria. De ziekte zou toenemen omdat de ziekte-overbrengende muggen baat hebben..


Lees verder 6 september 2011   13 jaar oud

Archief