Natuurberichten

Categorie: Strand en zee

Pagina 94 van 127 - 1268 Resultaten

Bruinvis

“We pakken de problematiek van de bescherming van zeezoogdieren aan via het Soortenbesluit en voorzien in een verbod op het gebruik van kieuw- en warrelnetten door sportvissers aan de kustlijn.” Die zin uit het gloednieuwe..


Lees verder 30 juli 2014   10 jaar oud

Het was geen prettig gezicht. Een jonge grijze zeehond werd afgelopen zondag gevonden met een visnet om haar nek. Het dunne touw zat strak en had duidelijk een pijnlijke wond veroorzaakt bij het dier. De afgelopen dagen was de..


Lees verder 30 juli 2014   10 jaar oud
Lamsoor

Het is zover! Boswachter Erik van der Spek meldde op Twitter dat het lamsoor mooi in bloei staat; “… reden voor een wandeling.” In juli en augustus kleurt de Slufter op Texel paars van het bloeiende lamsoor. Dat is een prachtig..


Lees verder 24 juli 2014   10 jaar oud
De Trage kroonslak is in 2013 voor het vijfde jaar sinds 1998 door sportduikers in de Oosterschelde  aangetroffen

De Trage kroonslak is in 1997 en 1998 voor het eerst in de Nederlandse kustwateren aangetroffen. In beide jaren zijn in totaal slechts drie exemplaren van deze zeenaaktslak in de westelijke Oosterschelde waargenomen. Pas 13 jaar..


Lees verder 20 juli 2014   10 jaar oud
Zonnebloem

'Het lijkt wel of iemand een zakje zonnebloemzaad heeft verloren,' zeiden de Texelse zusjes Blanca en Annabel verbaasd. Bij het strandje van de Mokbaai op Texel vonden ze tientallen planten, waarvan er een al bloeide. Een..


Lees verder 17 juli 2014   10 jaar oud

Het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) bracht begin juli 16 ecosysteemdienstrapporten uit. In het rapport Kustbescherming wordt beschreven hoe het natuurlijke ecosysteem van de ‘kust’ kan bijdragen aan een effectieve..


Lees verder 14 juli 2014   10 jaar oud
voor eenmalig gebruik, Bruinvis met kalf

Het zeegat tussen Den Helder en Texel, het Marsdiep, is een goede plek om bruinvissen te spotten. De kleine tandwalvissen trekken met de vloed mee achter scholen vis aan. Vooral in het vroege voorjaar tot in april heb je kans ze..


Lees verder 11 juli 2014   10 jaar oud
Een sterk uitvergrote foto van een vrouwelijk exemplaar van een Zeenijntje op de huid van een Kleine vlokslak

Op de Nederlandse zeenaaktslakken worden regelmatig infecties met parasitaire roeipootkreeftjes Copepoda aangetroffen. Bijna altijd wordt bij geïnfecteerde Nederlandse zeenaaktslakken slechts één van drie soorten parasieten..


Lees verder 6 juli 2014   10 jaar oud

Het komt niet vaak voor dat je dieren ín het ei kunt fotograferen, maar bij pijlinktvissen kan dat wel. De eisnoeren zijn doorzichtig, daardoor kun je de inktvisjes al zien voordat ze uitkomen. Ecomare-medewerkster Sytske Dijksen..


Lees verder 4 juli 2014   10 jaar oud
Een uitgebreide vloedmerk vol leven

Wat aanspoelt op onze stranden hoopt zich op in vloedmerken. Algen vormen de belangrijkste component, naast allerlei zeedieren als kwallen en weekdieren en menselijk afval. Een hele gemeenschap van gespecialiseerde diertjes vindt..


Lees verder 1 juli 2014   10 jaar oud

Archief