Natuurberichten

Categorie: Strand en zee

Pagina 89 van 122 - 1211 Resultaten

Een sterk uitvergrote foto van een vrouwelijk exemplaar van een Zeenijntje op de huid van een Kleine vlokslak

Op de Nederlandse zeenaaktslakken worden regelmatig infecties met parasitaire roeipootkreeftjes Copepoda aangetroffen. Bijna altijd wordt bij geïnfecteerde Nederlandse zeenaaktslakken slechts één van drie soorten parasieten..


Lees verder 6 juli 2014   10 jaar oud

Het komt niet vaak voor dat je dieren ín het ei kunt fotograferen, maar bij pijlinktvissen kan dat wel. De eisnoeren zijn doorzichtig, daardoor kun je de inktvisjes al zien voordat ze uitkomen. Ecomare-medewerkster Sytske Dijksen..


Lees verder 4 juli 2014   10 jaar oud
Een uitgebreide vloedmerk vol leven

Wat aanspoelt op onze stranden hoopt zich op in vloedmerken. Algen vormen de belangrijkste component, naast allerlei zeedieren als kwallen en weekdieren en menselijk afval. Een hele gemeenschap van gespecialiseerde diertjes vindt..


Lees verder 1 juli 2014   10 jaar oud
De eerste kuikens zijn gezien in het Duinpark

In de zomermaanden is het gezellig druk op het terras van Ecomare… En niet alleen met mensen. In het duin naast het terras en in de bloembakken langs de rand nestelen al jaren stormmeeuwen. Dat is heel bijzonder, want..


Lees verder 26 juni 2014   10 jaar oud
Lobjesspons in Grevelingenmeer, 2014

De Lobjesspons werd voor het eerst in 2006 op de Nederlandse kust bij Neeltje Jans, in de monding van de Oosterschelde, aangetroffen. Tot recent bleef het hier een schaarse tot zeldzame soort. Dit jaar is de spons echter aan een..


Lees verder 22 juni 2014   10 jaar oud
Zeevonk

Tijdens de warme Pinksterdagen is het al gezien; het lichten van de zee! Schipper Richard van der Vis van de kotter TX21 zag het op 9 juni in de Waddenzee. De komende dagen zal er echter weinig van terecht komen. De temperatuur..


Lees verder 19 juni 2014   10 jaar oud
Flip aangespoeld op het strand in Monster december 2011

Sinds 1707 zijn er 50 gedocumenteerde waarnemingen van zeeschildpadden langs de Nederlandse kust en in de Nederlandse territoriale wateren. Het merendeel betreft lederschildpadden, maar ook dikkopschildpadden en soepschildpadden..


Lees verder 18 juni 2014   10 jaar oud
voor eenmalig gebruik, kortsnuitzeepaardje in haven Vlieland

“Ik kon mijn ogen niet geloven, want ik dacht dat zeepaardjes hier niet voorkwamen”, zei schipper Ralf Lukkien. Hij was dan ook erg verrast er één tegen te komen tussen zijn zeilboot en de steiger in de haven van Vlieland. Samen..


Lees verder 12 juni 2014   10 jaar oud
De Klaverbank is een van slechts twee locaties op de Noordzee waar de Gestreepte pegelhoorn levend is aangetroffen.

De Raad van State heeft gisteren uitspraak gedaan in een zeer belangrijke kwestie voor de Noordzee. In 2011 voer de milieuorganisatie Greenpeace de Noordzee op om in het natuurgebied de Klaverbank, zo’n 160 kilometer ten..


Lees verder 12 juni 2014   10 jaar oud
Zeer vroege waarnemingen van jonge Grote vlokslakken in de Oosterschelde in 2014

De Grote vlokslak is een zeenaaktslak die we vooral in de winter en het voorjaar in onze kustwateren kunnen aantreffen. De eerste jonge dieren worden meestal pas eind augustus of in september waargenomen. Afgelopen zondag hebben..


Lees verder 8 juni 2014   10 jaar oud

Archief