Natuurberichten
Categorie: Strand en zee
Pagina 89 van 127 - 1268 Resultaten

Een aal (of paling) uit Delfzijl is op zijn reis naar de Sargassozee waargenomen in de monding van de Westerschelde. De betreffende schieraal werd op 22 oktober 2014 door IMARES Wageningen UR in samenwerking met Hogeschool Van..

Zeepokken! Ze komen in meerdere variaties en op allerlei oppervlaktes voor, vastgehecht aan een harde ondergrond. Ze zien eruit als witte kegeltjes van kalk, een soort mini-vulkaantjes. Meestal leven er meer pokken bij elkaar; dit..

Een onderzoeker die vooral geïnteresseerd is in de allerkleinste vertegenwoordigers van onze fauna heeft een voor Nederland nieuwe soort Beerdiertje ontdekt. Het is het mariene Beerdiertje Batillipes phreaticus. Dit is het vierde..
Opnieuw is er op de Nederlandse kust een dode griend aangespoeld. Afgelopen zondag vond een medewerker van Van Oord-Boskalis het dier ter hoogte van de Hondsbossche Zeewering. Het is de tweede keer in zeer korte tijd dat er een..
In december vorig jaar vonden vissers tweemaal een kwabaal in hun fuik. Deze in Nederland zeer zeldzame zoetwatervis was nog nooit eerder in het waddengebied aangetroffen. Een bijzondere vondst op een bijzondere plek dus...

In samenwerking met een Britse wetenschapper en met de hulp van sportduikers hebben Nederlandse biologen een voor de Nederlandse kust nieuw parasitair roeipootkreeftje, het Grondelnijntje, ontdekt. De eerste waarnemingen van dit..

Soms is een strandvondst niet perse bijzonder, maar wel interessant om over te vertellen. Dat geldt bijvoorbeeld voor het bot van meer dan 70 centimeter dat was aangespoeld op de Hors op Texel. Ecomare-medewerkster Sytske Dijksen..

Een leuke ontdekking! Een stuk bot dat Ecomare in oktober kreeg, blijkt een stukje schedel van een spitssnuitdolfijn te zijn. Het bot is versteend, en daarom waarschijnlijk vroeg Pleistoceen, zo’n 2 miljoen jaar oud. Ecomare kreeg..

In 2014 is het Ongevlekt koffieboontje weer vaker op diverse plaatsen in de Oosterschelde door sportduikers waargenomen dan in de voorgaande jaren. Pas in 2001 werd het eerste autochtone exemplaar van dit weekdier in de..
Voor het eerst is gevonden dat bruinvissen ook tweelingen kunnen dragen. Tijdens onderzoek naar de doodsoorzaak van een aangespoelde bruinvis, ontdekten onderzoekers van de Universiteit Utrecht twee vrouwelijke foetussen in de..