Natuurberichten
Categorie: Strand en zee
Pagina 88 van 122 - 1211 Resultaten
Ze zijn er wel maar je ziet ze bijna nooit. Meestal zijn het de sporen die je vindt. Vorige week zag de familie Lanting een wezelachtig dier scharrelen op de Hors op Texel. Snel maakten ze een foto! Omdat ze niet wisten of..
Een stukje rifkoraal op het Noordzeestrand van Vlieland, daar sta je van te kijken! Allard Polak, medewerker van de Waddenvereniging, stuurde een foto van de vondst naar Ecomare. Conservator Arthur Oosterbaan had zijn vermoedens..
In het voorjaar, bij de stijging van de watertemperatuur in het Grevelingenmeer, ontstaan er twee horizontaal gestapelde waterlagen met verschillende watertemperatuur. De scheiding tussen de twee waterlagen noemen we de..
“We pakken de problematiek van de bescherming van zeezoogdieren aan via het Soortenbesluit en voorzien in een verbod op het gebruik van kieuw- en warrelnetten door sportvissers aan de kustlijn.” Die zin uit het gloednieuwe..
Het was geen prettig gezicht. Een jonge grijze zeehond werd afgelopen zondag gevonden met een visnet om haar nek. Het dunne touw zat strak en had duidelijk een pijnlijke wond veroorzaakt bij het dier. De afgelopen dagen was de..
Het is zover! Boswachter Erik van der Spek meldde op Twitter dat het lamsoor mooi in bloei staat; “… reden voor een wandeling.” In juli en augustus kleurt de Slufter op Texel paars van het bloeiende lamsoor. Dat is een prachtig..
De Trage kroonslak is in 1997 en 1998 voor het eerst in de Nederlandse kustwateren aangetroffen. In beide jaren zijn in totaal slechts drie exemplaren van deze zeenaaktslak in de westelijke Oosterschelde waargenomen. Pas 13 jaar..
'Het lijkt wel of iemand een zakje zonnebloemzaad heeft verloren,' zeiden de Texelse zusjes Blanca en Annabel verbaasd. Bij het strandje van de Mokbaai op Texel vonden ze tientallen planten, waarvan er een al bloeide. Een..
Het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) bracht begin juli 16 ecosysteemdienstrapporten uit. In het rapport Kustbescherming wordt beschreven hoe het natuurlijke ecosysteem van de ‘kust’ kan bijdragen aan een effectieve..
Het zeegat tussen Den Helder en Texel, het Marsdiep, is een goede plek om bruinvissen te spotten. De kleine tandwalvissen trekken met de vloed mee achter scholen vis aan. Vooral in het vroege voorjaar tot in april heb je kans ze..