Natuurberichten
Categorie: Strand en zee
Pagina 85 van 127 - 1268 Resultaten

Regelmatig wordt op Natuurbericht.nl een nieuwe Nederlandse soort gemeld. Deze keer wordt echter een soort zeenaaktslak definitief van de Nederlandse faunalijst geschrapt. Er heeft altijd al twijfel bestaan over de mogelijke..
“Toen ik hem in het water gooide, sprong hij er bijna weer uit. Zo goed kon hij drijven”, aldus Ecomare-medewerkster Sytske Dijksen. Ze vond op 30 juni een zwarte walnoot op het Texelse strand De Hors. Waarschijnlijk is hij met de..

Het zijn gevreesde zeedieren, rode haarkwallen, hoewel ze prachtig zijn om te zien. In noordelijke wateren, bij Noorwegen, kunnen ze meer dan twee meter in doorsnee worden en hun stekende tentakels zijn dan soms zes meter lang. In..

Begin juni 2015 vonden sportduikende biologen bij 't Horntje op Texel twee exemplaren van het voor de Nederlandse kust zeer zeldzame Goudstipje, om vervolgens ook de eerste bevestigde waarneming van de Groene wierslak voor deze..

Inge en Jaap Kos zagen 5 juni ’s avonds een grote groep van 30 tot 50 witsnuitdolfijnen om hun zeilboot. Ze voeren op dat moment op de Noordzee tussen Engeland en Nederland, in het Engelse deel van de Noordzee, ter hoogte van..

Het zijn spannende tijden voor strandbroeders. Met een nest zo dicht bij zee, kan een voorjaarsstorm het einde betekenen van alle inspanningen. Er is altijd gevaar voor overstroming. Op 2 juni is het kantje boord, een..

Waarom verdient de Klaverbank het predicaat “De laatste wildernis van Nederland”? In bijna alle Nederlandse natuurgebieden is de invloed van de mens bepalend voor de aanwezige soorten planten en dieren. Oerbossen hebben we niet..

De eerste pups zijn gezien in de Waddenzee! Eén van de eerste geboortes is zelfs op film vastgelegd. Het geboorteseizoen van de gewone zeehonden is begonnen. Deze zeehondensoort krijgt hun jongen in de zomer. De pups worden..
Het is een indrukwekkend gezicht. Op het wad kun je nu grote groepen eendenkuikens zien zwemmen, samen met een aantal volwassen vrouwtjes. Soms zijn het er meer dan honderd! Dit is de tijd dat de eidermoeders met hun kuikens van..

Tijdens de Greenpeace campagne voor de bescherming van de Klaverbank van 2 tot en met 10 mei 2015 hebben sportduikers en een medewerker van de vrijwilligersorganisatie Stichting ANEMOON, onderzoek gedaan naar de soortenrijkdom van..