Natuurberichten

Categorie: Strand en zee

Pagina 79 van 127 - 1268 Resultaten

De Snoerworm Cephalothrix simula is in 2012 voor het eerst in de Oosterschelde aangetroffen

Ook in 2015 hield de enthousiaste redactie van Nature Today u op de hoogte van wat er in de Nederlandse natuur gebeurt. 704 berichten werden gepubliceerd. Dat brengt het totaal op meer dan 5700 berichten sinds de start op 20 maart..


Lees verder 19 januari 2016   9 jaar oud
Japanse zeepissebed

Het eerste exemplaar van de Japanse zeepissebed Ianiropsis serricaudis is al in 2000 door Marco Faasse in onze kustwateren aangetroffen. Het heeft echter tot 2015 geduurd voor we met zekerheid wisten dat het deze soort betreft...


Lees verder 17 januari 2016   9 jaar oud
Schetsontwerp kwelderontwikkeling Terschelling

De realisatie van open kwelders aan de zuidkant van Terschelling is weer een stap dichterbij gekomen. Niet voor landaanwinning, maar voor nieuwe natuur en een nieuw landschap, met een bijzondere vorm, geïnspireerd op werk van de..


Lees verder 15 januari 2016   9 jaar oud
Zwarte zeehond met op de achtergrond de vuurtoren van Ameland

De Waddenunit heeft een bijzondere waarneming gedaan op de Waddenzee. Tijdens een inspectieronde langs de Blauwe Balg, een zandplaat tussen Terschelling en Ameland, ontdekte de bemanning van “m.s. de Krukel” een tweetal pups van..


Lees verder 14 januari 2016   9 jaar oud
De gestrande potvissen op Texel bij paal 12

Dinsdag aan het eind van de middag zijn op Texel 5 potvissen aangespoeld. Omdat de dieren op Texel nog leefden is het walvisprotocol in werking getreden om ze te kunnen redden. Helaas heeft geen van de potvissen de stranding..


Lees verder 13 januari 2016   9 jaar oud
Dieren in de mammoetsteppe

Je kunt botten van dieren uit de ijstijd vinden als je op Texel langs het strand wandelt. Zo vond de Duitse toeriste Andrea met haar dochter op 3 januari een gaaf bot bij paal 12. Bij Ecomare bleek het een sprongbeen van een paard..


Lees verder 8 januari 2016   9 jaar oud
Fossiele Breedgeribde linksdraaiende noordhoren van Ameland

Strandjutters op de noordelijke Waddeneilanden vinden soms zeer bijzondere schelpen. Ze zijn relatief groot, bruin of zwart en in tegenstelling tot andere schelpen niet rechts- maar linksdraaiend en zeer zeldzaam. Wat deze..


Lees verder 3 januari 2016   9 jaar oud
Potvis

Ambergrijs vinden op het strand is net zoiets als het winnen van de jackpot. Deze brokken ‘walvispoep’ zijn heel erg zeldzaam en kostbaar. Ecomare krijgt jaarlijks tientallen vragen over vreemde klonten die mensen op het strand..


Lees verder 31 december 2015   9 jaar oud
Fossiel dijbeen wolf

Een spannende vondst op het strand bij paal 12 op Texel. Wandelaarster Els ten Napel vond daar een flink bot in het zand. Omdat ze graag wilde weten van welk dier het afkomstig was, nam ze het mee naar Ecomare. Het bleek een bot..


Lees verder 24 december 2015   9 jaar oud
Massale infectie van het zeenijntje Doridicola agilis op een Blauwtipje (zeenaaktslak)

Vrijwilligers van Stichting ANEMOON vinden steeds meer zeenijntjes op diverse soorten zeedieren. Het zijn kleine parasieten die in een dertigtal soorten in onze kustwateren voorkomen. Per soort leven ze op, in en van specifieke..


Lees verder 20 december 2015   9 jaar oud

Archief