Natuurberichten

Categorie: Strand en zee

Pagina 61 van 127 - 1268 Resultaten

Amerikaanse strandschelp (Mulinia lateralis)

Een groep onderzoekers van Wageningen Marine Research, eCOAST en Eurofins heeft een voor Europa nieuwe schelpdiersoort ontdekt: de Amerikaanse strandschelp. Op basis van zijn ecologische kenmerken en natuurlijke verspreiding..


Lees verder 8 maart 2019   6 jaar oud
Rottumeroog

Wageningen Marine Research deed in opdracht van het ministerie van LNV onderzoek naar een geulsysteem in de Waddenzee, ten zuiden van Rottumerplaat en Rottumeroog. Sinds 2005 vindt hier geen enkele bodemberoerende activiteit meer..


Lees verder 4 maart 2019   6 jaar oud
Uria aalge. Zeekoet

De afgelopen weken zijn er op de Nederlandse stranden vele duizenden verzwakte en dode zeekoeten aangespoeld. De vogels worden ziek, stervende of dood gevonden op de Waddeneilanden en aan de Hollandse kust. Levende vogels worden..


Lees verder 18 februari 2019   6 jaar oud
entomologen

In Nationaal Park Hollandse Duinen zijn in 2018 bijna 7.000 soorten planten en dieren aangetroffen. Nooit eerder werd er in een jaar tijd zo'n grote biodiversiteit aangetroffen binnen een Nederlands natuurgebied. Het hoge aantal..


Lees verder 15 februari 2019   6 jaar oud

Wakame is een exotisch zeewier dat al lang in Nederland voorkomt. De soort zette al in 1999 voet aan de grond in de Zeeuwse Delta. Hoewel een explosieve toename en uitbreiding uitbleven, spoelen op de Waddeneilanden en langs de..


Lees verder 10 februari 2019   6 jaar oud

Op de zes Nederlandse Caribische tropische eilanden vind je de meest diverse en bijzondere ecosystemen van het Nederlandse Koninkrijk: van adembenemende koraalriffen tot uitbundige nevelwouden: in deze spectaculaire natuurwereld..


Lees verder 6 februari 2019   6 jaar oud
Roodborst Nature Today Go

Een week geleden ging de crowdfunding voor Nature Today Go van start. Doel: meer kennis en steun voor natuur door iedereen toegang te bieden tot de schat aan locatiegebonden natuurinformatie voor elke plek in Nederland. De helft..


Lees verder 27 januari 2019   6 jaar oud

Het aantal gewone zeehonden in de internationale Waddenzee is sterk toegenomen tot 40 duizend exemplaren. Gewone zeehonden kunnen ongeveer 43% van het visbestand dat in het najaar in de Waddenzee aanwezig is opeten. Toch is een..


Lees verder 25 januari 2019   6 jaar oud
Nature Today Go

Nederlanders realiseren zich niet welke schat aan natuurinformatie beschikbaar is voor elke locatie. Nature Today Go gaat deze rijkdom zo beschikbaar maken dat je altijd en overal ziet wat er in de natuur om je heen gebeurt, welke..


Lees verder 20 januari 2019   6 jaar oud

Ooit leefden er Asgrauwe tolhorens waar nu Nederland ligt. Tot de laatste IJstijd. Daarna vormde Het Kanaal de noordelijke verspreidingsgrens. In 1994 vestigden ze zich met behulp van de mens en de klimaatopwarming in het Zeeuwse..


Lees verder 13 januari 2019   6 jaar oud

Archief