Natuurberichten

Categorie: Strand en zee

Pagina 55 van 127 - 1268 Resultaten

School rifvissen

WWF is blij met de nieuwe ambitie voor de natuur van Caribisch Nederland, die het kabinet afgelopen week presenteerde. Met een extra impuls van ruim 7 miljoen euro wil het kabinet de bijzondere onderwaternatuur van Bonaire, Sint..


Lees verder 10 mei 2020   4 jaar oud

Tijdens de Naturalis expedities naar Bonaire en Curaçao hebben onderzoekers met behulp van lokale duikers een interessante ontdekking gedaan. Ze vonden hier een ingewikkelde relatie tussen verschillende vissoorten en een groep..


Lees verder 8 mei 2020   4 jaar oud
Stroomkabel

Er liggen steeds meer stroomkabels in zee die zorgen dat de opgewekte stroom van windparken aan land komt. Het is onbekend of de elektromagnetische velden rond al die kabels invloed hebben op dieren, zoals op haaien en roggen. Een..


Lees verder 25 april 2020   4 jaar oud

Terwijl de meeste mensen thuis zijn en daarmee het coronavirus ogenschijnlijk een schone lucht en heldere rivieren tot gevolg heeft, zorgt het er ook voor dat ons afvalprobleem nog groter wordt dan het al was. Er zijn drie..


Lees verder 17 april 2020   5 jaar oud
Knakaal

Jaarlijks worden tientallen tot honderden dode palingen aangetroffen op de strandjes en kribvakken langs onze rivieren. Ze hebben wonden die eruit zien alsof de vissen ‘geknakt’ zijn en worden daarom ook wel ‘knakalen’ genoemd. Op..


Lees verder 16 april 2020   5 jaar oud
Zee-engel

De onderzoekers die zich bezighouden met de zee-engelen in de wateren rondom de Canarische Eilanden kunnen op dit moment, vanwege het Corona-virus geen veldwerk doen. Daarom zitten ze nu vooral achter hun bureau. Een klein..


Lees verder 5 april 2020   5 jaar oud

De Oosterschelde is een Natura2000-gebied met een schitterende flora en fauna. Niet voor niets maken sportduikers hier naar schatting meer dan 500.000 duiken per jaar. De kwaliteit van dit gebied (Europees Habitattype H1160) ..


Lees verder 5 april 2020   5 jaar oud
Platte oesters

Ooit werd 30 procent van de bodem van het Nederlandse deel van de Noordzee bedekt met schelpdierbanken. Dat zijn banken gevormd door schelpdieren als platte oesters en mosselen. Deze banken vormen riffen die vergelijkbaar zijn met..


Lees verder 3 april 2020   5 jaar oud
Onderzoeksschip de Krukel (LNV)

De visfauna van de Waddenzee staat onder druk en loopt al decennia achteruit. Koudbloedige dieren zoals vissen zijn gevoelig voor temperatuur, en door klimaatverandering trekken ze misschien wel eerder of juist later de Waddenzee..


Lees verder 1 april 2020   5 jaar oud

Op dit moment zwemmen er 1300 jonge aaltjes (jonge paling) met een groen kleurmerk in het IJsselmeer. De aaltjes zijn losgelaten bij Den Oever als onderdeel van een grootschalig onderzoek om inzicht te krijgen in de trek richting..


Lees verder 27 maart 2020   5 jaar oud

Archief