Natuurberichten

Categorie: Strand en zee

Pagina 54 van 127 - 1268 Resultaten

Dex uit Udenhout, met een stuk van een mammoetbot

Naturalis gaat vaart maken met het in kaart brengen van de enorme fossielenrijkdom van Nederland. Als onderdeel daarvan neemt het Leidse onderzoeksinstituut de succesvolle site Oervondstchecker vanaf 1 juni over van FutureLand,..


Lees verder 1 juni 2020   4 jaar oud
Grote stern

Hoe vliegen grote sterns over de Noordzee en de Waddenzee? En waar vangen ze nu precies hun vis? Door vijftien Texelse vogels van zendertjes te voorzien, proberen wetenschappers van Wageningen University & Research (WUR) en de..


Lees verder 31 mei 2020   4 jaar oud
Zeekreeft in de Oosterschelde

Het gonst al een tijdje op sociale media: de laatste tijd worden steeds minder zeekreeften gezien en door vissers gevangen in de Zeeuwse Delta. Sommige vissers denken dat de kreeften niet meer rondlopen en daardoor niet in hun..


Lees verder 31 mei 2020   4 jaar oud
Koraalrif bij Bonaire (eenmalig gebruik voor dit WUR nieuwsbericht)

De laatste jaren worden steeds vaker UV-filters afkomstig van zonnebrandcrème in kustwater aangetoond. Deze UV-filters lijken het koraal nog verder te verzwakken dan het al is, waardoor het opgewarmde zeewater het koraal nog meer..


Lees verder 27 mei 2020   4 jaar oud
Zeeschildpad

Vandaag is het De Internationale Dag van de Schildpad! En wat is nu een betere manier om deze speciale dag te vieren dan door bij te dragen aan de bescherming van deze prachtige, maar kwetsbare dieren? ..


Lees verder 23 mei 2020   4 jaar oud
Jonge zeeschildpadjes

Het legseizoen voor schildpadden is op veel plekken wereldwijd weer begonnen. Zo ook in Caribisch Nederland, op Sint Eustatius. De rustige en lege stranden door de coronacrisis zijn ideaal voor leggende en opgroeiende..


Lees verder 22 mei 2020   4 jaar oud
Twee kleine kerstboomwormen (Spirobranchus polycerus) op golfbalkoraal (Favia fragum)

Een reeks recente studies heeft meer licht geworpen op de belangrijke relaties tussen gastheerkoraal, krabben en kerstboomwormen. Het onderzoek werd verricht voor de kust van Sint Eustatius, Curaçao en Bonaire. Inzicht in de..


Lees verder 19 mei 2020   4 jaar oud
schuimalg in de Oosterschelde

Ieder jaar komt schuimalg in het nieuws. Meestal omdat het sportduikers hun duikplezier bederft of omdat het spectaculaire beelden met grote hoeveelheden schuim op het strand oplevert. Nu voor het eerst door het zeer tragische..


Lees verder 17 mei 2020   4 jaar oud

Door nieuwe DNA-technieken wordt het steeds eenvoudiger om de biodiversiteit van de bodem van de Noordzee te meten. Alleen verzamelen internationale onderzoekers deze gegevens op verschillende manieren, waardoor ze niet te..


Lees verder 15 mei 2020   4 jaar oud
Bruinvis in de Noordzee

Sinds de Corona-lockdown is het ook op de Noordzee, één van de drukste zeeën ter wereld, aanzienlijk rustiger. Er is minder scheepvaart, visserij, toerisme en industrie, waar vooral het onderwaterleven van profiteert. Een..


Lees verder 15 mei 2020   4 jaar oud

Archief