Natuurberichten

Categorie: Strand en zee

Pagina 47 van 122 - 1212 Resultaten

Mangrove

Het is vandaag WorldMangroveDay. Mangroves zijn belangrijk voor de natuur en voor mensen. Wereldwijd zijn miljoenen mensen afhankelijk van deze kustbossen voor voedsel, kustbescherming en inkomsten. Alles bij elkaar genereren..


Lees verder 26 juli 2020   4 jaar oud
Tijgerhaai

Dinsdag was het Shark Awareness Day, een dag die haaien verdienen vanwege hun belangrijke rol in de natuur. Daarom zetten we ze graag in the spotlight. Dat doen we aan de hand van vijf bijzondere manieren waarop haaien, maar ook..


Lees verder 17 juli 2020   4 jaar oud
Mark Vermeij

CARMABI op Curaçao heeft zijn jaarlijkse voorspelkalender vrijgegeven die voorspelt wanneer het paaien (afgifte van eieren en sperma in het water) van koralen in de Zuid-Caraïben plaatsvindt. Deze kalender speelt een belangrijke..


Lees verder 13 juli 2020   4 jaar oud
Europese Atlantische steur

Minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) maakte vorige week vrijdag in een brief aan de Tweede Kamer bekend dat ze een visserijvrije zone van 1500 meter bij de Haringvlietdam in wil stellen...


Lees verder 10 juli 2020   4 jaar oud
Grijze zeehonden op het droge (vliegtuigtellingen)

Afgelopen voorjaar zijn er 5.687 grijze zeehonden in de Nederlandse Waddenzee geteld; een toename van bijna 20 procent ten opzichte van vorig jaar. In de internationale Waddenzee zijn 7.649 zeehonden geteld; bijna 17 procent meer..


Lees verder 3 juli 2020   4 jaar oud
Green turtle. Groene zeeschildpad

Uit onderzoek van Sea Turtle Conservation Bonaire (STCB) over de periode 2003 tot en met 2018 blijkt dat de aantallen groene zeeschildpadden en karetschildpadden aan de westkust van Bonaire en rond Klein Bonaire stabiel zijn met..


Lees verder 24 juni 2020   4 jaar oud
Marien meer in Indonesië

In mariene meren in Indonesië bestaat een ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’-mechanisme: organismen die als eerste in een meer aankomen zijn in staat nieuwkomers te weren. Hierdoor raken populaties gescheiden van elkaar, zelfs..


Lees verder 24 juni 2020   4 jaar oud
Kaak grottenleeuw in het zand Maasvlakte

Een week nadat Naturalis Biodiversity Center de Oervondstchecker heeft overgenomen van FutureLand is er al een topvondst gemeld: een kaak van een grottenleeuw. In Nederland zijn zo'n veertig kaken van grottenleeuwen gevonden. De..


Lees verder 20 juni 2020   4 jaar oud
Goudharders zijn te herkennen aan de opvallende gouden vlek op het kieuwdeksel (eenmalig gebruik WMR)

Dit jaar zitten er opvallend veel goudharders in de kornetvangsten van Wageningen Marine Research aan het strand van IJmuiden ter hoogte van IJmuiderslag. De goudharder is een zuidelijke soort die ten zuiden van het Kanaal zeer..


Lees verder 20 juni 2020   4 jaar oud
Atlantic cod (Gadus morhua). (eenmalig gebruik WMR)

Er is meer gericht onderzoek nodig naar de effecten van onderwatergeluid op het gedrag en de fysiologie van vissen. De publicatie van Floor Soudijn in het wetenschappelijke tijdschrift Proceedings of the Royal Society B toont aan..


Lees verder 18 juni 2020   4 jaar oud

Archief