Natuurberichten
Categorie: Strand en zee
Pagina 42 van 127 - 1268 Resultaten

Voor het eerst is er onderzoek gedaan naar de voortplanting en levenscyclus van tijgerhaaien en andere haaiensoorten rond de Sababank, een zeegebied vlakbij de Nederlands Caribische eilanden Saba en Sint Eustatius. Meerdere..

Mosdiertjes zijn een aparte diergroep, net zoals zoogdieren of vogels. Ze zijn vrijwel onbekend, behalve aan de Hollandse en Belgische kust, en na deze zomer ook op de Waddeneilanden. Vooral Ameland kreeg de volle laag;..

WWF-er Arjan de Groene, oceanenexpert en projectmanager Caribisch Nederland, blogt over zijn ervaringen tijdens een Caribische expeditie. Hierbij worden tijgerhaaien getagd en er wordt een echo van zwangere tijgerhaaien gemaakt...

Daan en Steef hebben met hun Beach Clean-up NL 'The Wave' in elf dagen de hele Nederlandse kust afgeplogd, oftewel tijdens het joggen en flink doorstappen zwerfafval opgeruimd. En dat heeft, naast veel mooie verhalen en bijzondere..

WWF-er Arjan de Groene, oceanenexpert en projectmanager Caribisch Nederland, blogt over zijn ervaringen tijdens een Caribische expeditie. Hierbij worden tijerhaaien getagt en er wordt een echo van zwangere tijgerhaaien gemaakt...
De helft van de gestrande bruinviskalfjes langs de Nederlandse kust kampt met een te hoog gehalte aan Polychloorbifenylen (PCB’s). PCB’s worden van moeder naar kalf overgedragen via de placenta en de moedermelk. Dat blijkt uit..

De zeenaaktslak Plocamopherus ocellatus is vooral bekend van waarnemingen in de Middellandse Zee, terwijl hij daar van nature niet voorkwam. Zeebiologen houden de bijzondere soort tegen het licht. ..

Onderzoekers telden afgelopen voorjaar 6.788 grijze zeehonden in de Nederlandse Waddenzee. Net zoals vorig jaar is dat een toename van bijna 20 procent. In de afgelopen vijf jaar bedroeg de groei in het aantal dieren gemiddeld 13..

Medewerkers van ARK Natuurontwikkeling, het Wereld Natuur Fonds en Bureau Waardenburg keken vorige week hun ogen uit toen ze zagen welke soorten zich in en op de rifstructuren voor de kust van Zuid-Holland hadden gevestigd...

De Nederlandse soortenlijst is sinds een paar weken weer een soort zeenaaktslak rijker: de Witgestippelde knotsslak. De soort lijkt nog niet door de wetenschap beschreven te zijn. Opmerkelijk genoeg komt hij hier lokaal al massaal..