Natuurberichten

Categorie: Strand en zee

Pagina 37 van 122 - 1212 Resultaten

Plocamopherus ocellatus

De zeenaaktslak Plocamopherus ocellatus is vooral bekend van waarnemingen in de Middellandse Zee, terwijl hij daar van nature niet voorkwam. Zeebiologen houden de bijzondere soort tegen het licht. ..


Lees verder 24 juli 2021   3 jaar oud
Grijze zeehonden (exclusief eenmalig gebruik WMR)

Onderzoekers telden afgelopen voorjaar 6.788 grijze zeehonden in de Nederlandse Waddenzee. Net zoals vorig jaar is dat een toename van bijna 20 procent. In de afgelopen vijf jaar bedroeg de groei in het aantal dieren gemiddeld 13..


Lees verder 21 juli 2021   3 jaar oud

Medewerkers van ARK Natuurontwikkeling, het Wereld Natuur Fonds en Bureau Waardenburg keken vorige week hun ogen uit toen ze zagen welke soorten zich in en op de rifstructuren voor de kust van Zuid-Holland hadden gevestigd...


Lees verder 13 juli 2021   3 jaar oud
Witgestippelde knotsslak

De Nederlandse soortenlijst is sinds een paar weken weer een soort zeenaaktslak rijker: de Witgestippelde knotsslak. De soort lijkt nog niet door de wetenschap beschreven te zijn. Opmerkelijk genoeg komt hij hier lokaal al massaal..


Lees verder 11 juli 2021   3 jaar oud
Plastic PeukMeuk-opruimactie

Zaterdag 10 juli doen honderden mensen in tientallen gemeenten mee met actie Plastic PeukMeuk. Van 12.00 tot 15.00 uur gaan de deelnemers de straat op om zoveel mogelijk peuken te rapen en registreren via de Litterati-app. Het..


Lees verder 9 juli 2021   3 jaar oud
The common Caribbean coral Porites astreoides was found on both the artificial and natural reef.

Door de mens aangelegde bouwwerken zoals golfbrekers en aanlegsteigers komen steeds vaker voor in mariene kustgebieden. In de loop van de tijd vestigt zich zeeleven, zoals koralen, op deze bouwwerken. Zo ontstaan er kunstmatige..


Lees verder 4 juli 2021   3 jaar oud
Gladde snavelneut (eenmalig gebruik WUR)

De gladde sneuvelneut komt in Nederland al zeker twee tot drie jaar voor. Wageningen Marine Research trof deze exoot onlangs aan in de Voordelta; tot nu toe de meest noordelijk gelegen vindplaats. Het is volgens marien ecoloog..


Lees verder 2 juli 2021   3 jaar oud
#24uurnatuur

Op 14 augustus organiseert SoortenNL een 24 uur durende excursiemarathon in de natuur op Terschelling. Volg het live op social media of ga zelf op pad bij jou in de buurt. Om iedereen goed voor te bereiden nemen we je ook de..


Lees verder 1 juli 2021   3 jaar oud

De drie maanden durende walvis- en dolfijnonderzoeksexpeditie Ti Whale An Nou is 15 mei 2021 van start gegaan. De expeditie staat in het teken van het in kaart brengen van de aantallen walvissen, met name potvissen, en de routes..


Lees verder 30 juni 2021   3 jaar oud
Walvis scheidt zeer voedingsrijke ontlasting uit.

Iedereen poept: wormen, koeien, mensen... Poepen hoort bij het leven. Weet jij welke ontlasting belangrijker is dan andere? Van alle ontlasting die wordt geproduceerd op onze aardbol is walvispoep zonder meer het belangrijkst, en..


Lees verder 26 juni 2021   3 jaar oud

Archief