Natuurberichten

Categorie: Strand en zee

Pagina 30 van 122 - 1211 Resultaten

Zandsuppletie (eenmalig exclusief gebruik WMR)

Hoe kan zandwinning in de Noordzee ecologisch worden geoptimaliseerd, zodat het mariene ecosysteem gezond blijft en ons voedsel blijft leveren? Overheden, vissers, baggeraars, natuurorganisaties en onderzoekers gaan binnen de..


Lees verder 23 maart 2022   2 jaar oud
Gestrande potvis op Ameland Naturalis

In 2021 strandden er 721 walvissen in Nederland, veel meer dan het gemiddelde van 570 per jaar. Het hoge aantal vorig jaar kwam met name doordat er in augustus meer dan 350 dode bruinvissen op de Waddeneilanden aanspoelden, vooral..


Lees verder 18 maart 2022   2 jaar oud
jeugd in het veld

Wil jij meer weten over de planten en dieren die in Nederland leven? Doe dan mee aan de gratis Kennisspecial van SoortenNL en het Groen Traineeship! Je leert welke soorten er in ons land voorkomen, waar je ze kan vinden en hoe je..


Lees verder 18 maart 2022   2 jaar oud
Grijze zeehonden op de Noordzee

Er is veel te doen over de terugkeer van de wolf. Het is zeker een imposant dier, maar beslist niet het grootste roofdier van Nederland. Dat is de grijze zeehond. Deze zijn vaak goed vanaf het strand te zien als je weet waar je op..


Lees verder 13 maart 2022   2 jaar oud
schelpen

Strandbezoekers, natuurliefhebbers en wetenschappers werken op 19 maart samen op verschillende Nederlandse stranden om de schelpenstand in kaart te brengen. Tel je mee?..


Lees verder 12 maart 2022   2 jaar oud
Medewerkers, stagiaires en vrijwilligers verzorgen drie gestrande gewone dolfijnen in Cape Cod, VS

Onlangs verraste de Nationale Postcode Loterij IFAW met een bijdrage van 1,5 miljoen euro. IFAW gebruikt deze bijdrage om de bescherming van walvissen, dolfijnen en bruinvissen verder op te schalen. De dieren worden namelijk..


Lees verder 12 maart 2022   2 jaar oud
Zeehonden en windparken (eemalig exclusief gebruik WUR)

Zeehonden en bruinvissen zijn erg gevoelig voor geluiden onder water. In hoeverre hebben ze last van windmolenparken op zee? Onderzoekers van Wageningen Marine Research doen daar onderzoek aan, onder meer met computermodellen,..


Lees verder 10 maart 2022   2 jaar oud
Azov slijkgarnaal

Recent werd in het Van Harinxmakanaal in Friesland de Azov slijkgarnaal aangetroffen. De binnenwateren van Nederland herbergen inmiddels een behoorlijk aantal exotische soorten. De manier waarop ze Nederland hebben bereikt, is..


Lees verder 7 maart 2022   2 jaar oud

Strandvlooien zijn springende kreeftjes met een cruciale rol binnen de natuur op het strand. Ze geven ons ook inzicht in de impact van menselijke activiteiten. Onderzoek in het kader van 'Het Groene Strand' laat het verband zien..


Lees verder 6 maart 2022   2 jaar oud
De zeevlinder Cymbulia peronii gefotografeerd tijdens een nachtduik bij Florida.

Cymbulia peronii is een zeevlinder die overal ter wereld voorkomt en soms in groten getale wordt opgevist. Dit bijzondere dier is genomineerd voor de ‘weekdier van het jaar’-verkiezing 2022. Als deze soort de meeste stemmen..


Lees verder 5 maart 2022   2 jaar oud

Archief