Natuurberichten

Categorie: Strand en zee

Pagina 30 van 127 - 1268 Resultaten

Wereldwijd dreigen koraalriffen te verdwijnen. Er zijn verschillende oplossingen nodig om koraalriffen gezond te houden. Het is interessant om te onderzoeken welke rol vissen kunnen spelen bij het in stand houden of verbeteren van..


Lees verder 11 november 2022   2 jaar oud
Grazende zeeschildpad, grazing green sea turtle

In het verleden is er veel op zeeschildpadden gejaagd, waardoor ze met uitsterven worden bedreigd. Maar sinds twee decennia hebben ze zich in een aantal gebieden over de hele wereld hersteld. Hun rol in het ecosysteem komt daarmee..


Lees verder 9 november 2022   2 jaar oud
Asterionellopsis glacialis

De Waddenzee is een uiterst productief ecosysteem. Aan de basis van het voedselweb staan diatomeeën en andere ‘primaire producenten’. Door een onderzoek naar stikstofisotopen in de voedselketen kon dr. Philip Riekenberg van het..


Lees verder 5 november 2022   2 jaar oud

De wintertijd breekt aan. Lekker wandelen in weer en wind. Op het strand bijvoorbeeld. Het winterseizoen is voor de strandnatuur en strandbezoekers van grote betekenis. De nieuwe Groene Strand-webapp neemt u mee op ontdekking...


Lees verder 30 oktober 2022   2 jaar oud
blauwe vinvis nabij een containerschip

Een kleine verlaging van de vaarsnelheid in de commerciële scheepsvaart in Europese wateren zorgt voor minder onderwaterlawaai, aanvaringen met walvissen en uitstoot van broeikasgassen. Dat is de conclusie van een onafhankelijke,..


Lees verder 29 oktober 2022   2 jaar oud

De afgelopen twee jaar heeft de Caribbean Cetacean Society met steun van het Wereld Natuur Fonds, de Dutch Caribbean Nature Alliance en andere partners onderzoek gedaan naar walvisachtigen – walvissen en dolfijnen – in de Kleine..


Lees verder 25 oktober 2022   2 jaar oud

De wilde platte oesters in de Rotterdamse havens hebben zich dit jaar weer met succes voortgeplant. Dit blijkt uit een inspectie van de bijzondere populatie die in 2017 is ontdekt in de Margriethaven. Het Noordzeeteam van ARK..


Lees verder 23 oktober 2022   2 jaar oud

Een groengekleurd strand is weer eens wat anders. Plakkaten algen die op de bodem groeien, maken stukjes van onze kust tot een opvallende biotoop. Voor de Kwelderslak is dat goed nieuws...


Lees verder 2 oktober 2022   2 jaar oud
Master studente Birte Technau verzamelt uitwerpselen van poolvossen op het onbewoonde schiereiland Hornstrandir op IJsland  (exclusief eenmalig WUR)

Onderzoekers van onder andere Wageningen Marine Research hebben recent in het wetenschappelijke tijdschrift Polar Biology een artikel gepubliceerd, waarin het voorkomen van plastic en ander afval in IJslandse poolvossen wordt..


Lees verder 27 september 2022   2 jaar oud
Gray's kustslak - primair

De gevolgen van het teveel aan stikstof voor de natuur zijn complex en voor veel mensen blijven ze onduidelijk en vaag. Maar de overmatige stikstofdepositie heeft wel degelijk hele concrete gevolgen voor planten en dieren in ons..


Lees verder 19 september 2022   2 jaar oud

Archief