Natuurberichten

Categorie: Strand en zee

Pagina 25 van 121 - 1210 Resultaten

Master studente Birte Technau verzamelt uitwerpselen van poolvossen op het onbewoonde schiereiland Hornstrandir op IJsland  (exclusief eenmalig WUR)

Onderzoekers van onder andere Wageningen Marine Research hebben recent in het wetenschappelijke tijdschrift Polar Biology een artikel gepubliceerd, waarin het voorkomen van plastic en ander afval in IJslandse poolvossen wordt..


Lees verder 27 september 2022   2 jaar oud
Gray's kustslak - primair

De gevolgen van het teveel aan stikstof voor de natuur zijn complex en voor veel mensen blijven ze onduidelijk en vaag. Maar de overmatige stikstofdepositie heeft wel degelijk hele concrete gevolgen voor planten en dieren in ons..


Lees verder 19 september 2022   2 jaar oud

De nieuwe zeesluis bij IJmuiden is al bijna acht maanden klaar. Sindsdien komt er veel meer zout water het Noordzeekanaal in. Er wordt gewerkt aan een constructie om het zoute water terug te leiden. Intussen trekken zoute soorten..


Lees verder 18 september 2022   2 jaar oud
Jonge grote stern op Texel (eemalig en exclusief gebruik WUR)

Dit jaar was er slechts één succesvolle broedkolonie grote sterns in de Nederlandse Waddenzee; op de Prins Hendrikzanddijk op Texel. Het is een funest jaar voor de grote sterns, waarbij door vogelgriep massale sterfte plaatsvond..


Lees verder 5 september 2022   2 jaar oud
Mangrove channel

In het mangrovebos van Lac Bay, Bonaire, sterven veel bomen af. De kans bestaat dat het verhogen van de getijdenuitwisseling door het herstellen van mangrovekreken de leefomstandigheden van de bomen kan verbeteren. Daarom zijn de..


Lees verder 29 augustus 2022   2 jaar oud
Krasser

Waarneming.nl verbindt mensen met natuur en houdt tegelijkertijd de vinger aan de pols wat betreft de Nederlandse biodiversiteit. Dit lukt door een combinatie van toegankelijke techniek en kennis van experts. Onlangs werd de..


Lees verder 27 augustus 2022   2 jaar oud

De afgelopen expeditie van Stichting Duik de Noordzee Schoon leverde naast een flinke buit van 5700 kilo aan netten en vislood, ook een voor Nederland nieuwe hydropoliep en zakpijp op. Het betreffen de Vertakte zeespriet..


Lees verder 21 augustus 2022   2 jaar oud

DCNA is dit jaar heel actief met het promoten van een agenda die focust op de natuur binnen Caribisch Nederland en daarbuiten. Of het nu gaat om het verdedigen van het Yarari zeezoogdier- en haaienreservaat, het aangaan van nieuwe..


Lees verder 20 augustus 2022   2 jaar oud
Screenshot from time-lapse of the Indo-Pacific sponge Chelonaplysilla sp. Credit: Daniel Stoupin (Current Biology Kornder et al.)

Sponzen behoren tot de oudste dieren op aarde en spelen een belangrijke rol in veel ecosystemen onder water. Uit een nieuwe studie van UvA-onderzoeker Niklas Kornder en collega’s blijkt dat sponzen 'niezen' om hun waterkanalen..


Lees verder 16 augustus 2022   2 jaar oud
Onderzoeksvlucht (eenmalig exclusief gebruik WUR)

Een onderzoeksconsortium doet een studie naar de inzet van kunstmatige intelligentie om camerabeelden van vogels en zeenzoogdieren in offshore windparken automatisch te analyseren. Hierdoor wordt de bottleneck van de..


Lees verder 13 augustus 2022   2 jaar oud

Archief