Natuurberichten

Categorie: Strand en zee

Pagina 25 van 127 - 1268 Resultaten

Het vliegtuig dat werd gebruikt voor het onderzoek naar de megafauna vanuit de lucht.

Grote zeedieren staan centraal in een nieuw, grootschalig onderzoek vanuit de lucht om zeedieren langs de kust van Kenia te observeren. Het doel is om waardevolle informatie te verzamelen zodat nieuwe beschermde mariene..


Lees verder 27 mei 2023   1 jaar oud
Krab op een oesterrif in de Noordzee

ARK Rewilding Nederland werkt samen met haar partners aan het herstel van de Nederlandse zeebodem. Na het plaatsen van kunstmatige riffen en het uitzetten van oesterlarven wordt alles nauwkeurig gemonitord. De beelden geven hoop..


Lees verder 21 mei 2023   1 jaar oud
Ensiger custoides

Garnalenonderzoekers Werner de Gier en Charles Fransen hadden een dilemma: de indeling van ‘hun’ groep van achttien tropische garnalensoorten, moest op de schop. De soorten komen allemaal uit tropische oesters, mossels en..


Lees verder 6 mei 2023   1 jaar oud

Een recente analyse van op het strand aangespoelde zwemkrabben wijst op vergrijzing. De Gewone zwemkrab wordt minder gemeld, de zuidelijke Grijze zwemkrab vaker. Een opwarmingseffect, speelt immigratie een rol, vergrijst het..


Lees verder 30 april 2023   1 jaar oud
De vissen weten het herstelde koraal massaal te vinden

Koraalrifrestauratie werkt: zowel de bedekking van kunstriffen met koraal als de biodiversiteit van vissen en andere dieren rondom het koraal zijn al na twee jaar vergelijkbaar met natuurlijke koraalriffen in de omgeving. Dat..


Lees verder 18 april 2023   2 jaar oud
Snotolf

Het voorjaar is begonnen, de winter voorbij. Voor de Snotolf is het paarseizoen inmiddels begonnen. Deze in vele opzichten zeer opmerkelijke zeevis is op dit moment door duikers en snorkelaars te bewonderen in de Oosterschelde. De..


Lees verder 17 april 2023   2 jaar oud
Queen conch. Kroonslak. Strombus gigas

Kroonslakken staan onder enorme druk, wat leidt tot een dramatische afname van hun populaties. Gelukkig is er in 2020 een project gestart in het Curaçao Sea Aquarium, waarin manieren worden onderzocht om de sterftecijfers te..


Lees verder 16 april 2023   2 jaar oud
Foto van de grote kleine vis, licht beschadigd. Relatief kleine individuen raken beschadigd tussen de grote hoeveelheden veel grotere vissen.

Hij is vijf centimeter lang, maar wel groter dan al zijn verwanten: de Microichthys grandis, letterlijk ‘grote kleine vis’. Onderzoekers van het Naturkundemuseum Stuttgart (SMNS) en Wageningen Marine Research (WMR) ontdekten deze..


Lees verder 13 april 2023   2 jaar oud

Op 1 april berichtte ANEMOON over gratis in de Oosterschelde te verzamelen chique Sint- Jacobsschelpen. "Want exoten moeten we kwijt zien te raken." Een nu al 3000 keer gelezen 1-aprilgrap. De reacties? Veel! Van "leuk, ben erin..


Lees verder 7 april 2023   2 jaar oud
een zadelrobbenpup op het ijs in de Golf van St. Lawrence, Canada, 2003

Het is niet alleen de wrede en nutteloze commerciële zeehondenjacht die Canadese zadelrobben het leven moeilijk maakt. Deze geliefde zeezoogdieren hebben ook te kampen met de gevolgen van klimaatverandering. ..


Lees verder 3 april 2023   2 jaar oud

Archief