Natuurberichten
Categorie: Strand en zee
Pagina 102 van 121 - 1210 Resultaten
Tot vorig weekend werden op diverse plaatsen in het zuidelijke Grevelingenmeer nog duizenden Groene wierslakken door sportduikers aangetroffen. Met de uitzonderlijk warme start van de winter werden er ook groenwieren, zoals..
Afgelopen weekend hebben Belgische sportduikers en onderwaterfilmers unieke videobeelden gemaakt van de geboorte van Botervisjes. In deze beelden is een gedeelde broedzorg van het mannetje en het vrouwtje te zien. Ondanks het..
Door dijkversterking langs de Oosterschelde komt Groefwier hier nog maar op vijf plaatsen voor. Groefwier groeit in Nederland bovendien alleen maar langs de Oosterschelde. Projectbureau Zeeweringen probeert via maatwerk dit..
Het strand ligt weer vol met aanspoelsel. Door alles wat er ligt kun je goed zien hoeveel dieren en planten er in zee leven. Na de harde wind van rond de jaarwisseling is er heel wat aan komen drijven. En dat zijn niet alleen..
Slecht nieuws voor schadelijke insecten, goed nieuws voor de mens. Onderzoekers van het Laboratorium voor Toxicologie ontdekten dat het gif van de zeeanemoon een insecticide is, straffer dan DDT, én milieuvriendelijk. Bovendien..
Op de valreep van wat een veelbewogen jaar voor zeenaaktslakkenspotters is geworden, werden half december twee vooralsnog uiterst zeldzame soorten opnieuw waargenomen. Een inventarisatie van een dammetje in het zuidwesten van de..
Kwallen in december? Veel strandwandelaars zullen verbaasd gekeken hebben toen ze kompaskwallen zagen liggen langs het strand. Kwallen zijn toch zomerdieren? 'Nee hoor, zo vreemd is het niet' weet Lodewijk van Walraven,..
Eind december telde beheerder Otto Overdijk van Natuurmonumenten bij een bezoek aan Griend 65 grijze zeehonden, waaronder 26 pasgeboren jongen. Het hoogste aantal van de afgelopen jaren...
De Paasdagen staan er om bekend maar rond de Kerstdagen is het ook goed eieren zoeken. Daarvoor moet je dan wel onder de golven van onze kustwateren gaan kijken. Op dit moment zijn al talloze zeedonderpadden begonnen aan hun..
Felblauwe, bijna lichtgevende streepjes op een grauwbruine sliert zeewier. Het is een discoschelpje: een ovaal schelpje, groenbruin gekleurd als het wier waarop het leeft. Door de gekleurde ‘discostreepjes’ valt het toch op. De..