Natuurberichten

Categorie: Planten

Op Nature Today publiceren topbiologen dagelijks over actuele ontwikkelingen in de natuur. In de afgelopen jaren zijn al honderden natuurberichten gepubliceerd over planten door onder andere Stichting FLORON, het Nederlands Instituut voor Ecologie en Wageningen University & Research. De plantenberichten gaan over uiteenlopende onderwerpen waaronder: herkennen van plantensoorten, seizoenveranderingen, bloei, bladontplooiing, rijping van vruchten, bladverkleuring en bladval, exoten, weersinvloeden op planten en de uiteenlopende interacties met allerlei diersoorten. Een zeer groot aantal soorten is al aan bod gekomen. Alle plantenberichten staan hieronder weergegeven op chronologische volgorde. Zeer regelmatig komen er nieuwe berichten bij.

Pagina 71 van 197 - 1966 Resultaten

Bronvijver

Op de stuwwal van Ootmarsum in Twente liggen diverse bijzondere bronbeken en bronvijvers. Eén daarvan is recent opgeschoond. Het opschonen van de vijver, en het aanpassen van de omringende vegetatie, gaat verzuring tegen. Ook..


Lees verder 14 april 2020   4 jaar oud
Trekrus in zandverstuiving

Natuurorganisaties FLORON, BLWG en NMV hebben een kaart gemaakt met 140 gebieden die het meest belangrijk zijn voor de botanische rijkdom in Nederland. De gebieden voldoen aan de critieria van de systematiek voor Important Plant..


Lees verder 7 april 2020   4 jaar oud
Nature Today app

In de eerste week van NatureToday.nl namen al meer dan 20 duizend mensen een kijkje. Veel mensen zijn verrast door de grote soortenrijkdom om hen heen. Zelfs in grote steden kun je op loopafstand wel 250 soorten vogels,..


Lees verder 7 april 2020   4 jaar oud
eikenprocessierups uit ei op 6 april 2020

Vandaag zijn de eerste eikenprocessierupsen uit hun eitjes gekomen. Bij een normaal verloop van de temperatuur zullen de eerste rupsen halverwege mei brandharen krijgen. Dat is ook het moment waarop ze nesten gaan vormen en in de..


Lees verder 6 april 2020   4 jaar oud
spade in de grond - eenmalig gebruik

Een rijke bodem vol leven werkt als een spons. Hoe beter de structuur is en hoe meer organische stof de bodem bevat, hoe meer water hij vasthoudt. Er zijn verschillende manieren om de bodem gezond te houden. Het uitvoeringsplan..


Lees verder 6 april 2020   4 jaar oud

Nu we even niet naar buiten kunnen, brengen we graag wat vrolijkheid naar de inwoners van Overijssel toe. Natuur voor Elkaar, het programma van provincie Overijssel en partners om natuur dichterbij inwoners te brengen, start..


Lees verder 4 april 2020   4 jaar oud
Witte klaverzuring

De afname van de rijkdom aan dieren en planten gaat snel; zowel zichtbaar als onzichtbaar. De impact boven de grond, in de bodem én onder het wateroppervlakte is enorm. Flora en fauna hebben het moeilijk, soorten verdwijnen en..


Lees verder 31 maart 2020   4 jaar oud
Onderzoeker Kees van Bochove neemt een watermonster voor de detectie van eDNA.

Dieren en planten laten sporen van DNA in hun omgeving achter. Dit DNA wordt environmental DNA (eDNA) genoemd en kan met zeer gevoelige PCR-technieken gedetecteerd worden in bodem- en watermonsters. Met dit eDNA kunnen..


Lees verder 28 maart 2020   4 jaar oud
Nature Today app

De ontluikende lente biedt in deze tijd een mooie kans om te ontspannen. Met zijn allen naar natuurgebieden gaan kan echter niet. Met NatureToday.nl ontdek je vanaf nu de vogels, zoogdieren, planten, vlinders en libellen die in..


Lees verder 26 maart 2020   4 jaar oud
Geplooid sneeuwklokje

Op 11 februari 2020 verscheen een natuurbericht waarin FLORON floristen opriep uit te kijken naar Geplooid sneeuwklokje, een look-a-like van ons inheemse Gewoon sneeuwklokje. Zo geschiedde, en dat leverde een verrassend inzicht..


Lees verder 24 maart 2020   4 jaar oud

Archief