Natuurberichten

Categorie: Planten

Op Nature Today publiceren topbiologen dagelijks over actuele ontwikkelingen in de natuur. In de afgelopen jaren zijn al honderden natuurberichten gepubliceerd over planten door onder andere Stichting FLORON, het Nederlands Instituut voor Ecologie en Wageningen University & Research. De plantenberichten gaan over uiteenlopende onderwerpen waaronder: herkennen van plantensoorten, seizoenveranderingen, bloei, bladontplooiing, rijping van vruchten, bladverkleuring en bladval, exoten, weersinvloeden op planten en de uiteenlopende interacties met allerlei diersoorten. Een zeer groot aantal soorten is al aan bod gekomen. Alle plantenberichten staan hieronder weergegeven op chronologische volgorde. Zeer regelmatig komen er nieuwe berichten bij.

Pagina 69 van 197 - 1966 Resultaten

Nederlandse rotskusten van natuursteen: Grote oppervlakken Noordse stenen op de Uitdammerdijk

De komende jaren wordt 33 kilometer van de Markermeerdijken tussen Hoorn en Amsterdam versterkt. De dijken zijn nu bekleed met Noorse steen en basalt en vormen een groeiplaats voor veel bijzondere soorten korstmossen. Door de..


Lees verder 28 mei 2020   4 jaar oud

Voor veel biogeografische studies naar plantengroepen is materiaal van over de halve wereld nodig. Zelfs buiten coronatijd is het verzamelen hiervan amper te doen. Gelukkig lukt het steeds beter om ook oude, lang geleden in verre..


Lees verder 27 mei 2020   4 jaar oud
Muurfijnstraal Amsterdam

Wist je dat planten een uniek verhaal vertellen over de cultuurhistorie van jouw stad, en dat ze tegelijkertijd een blik geven in de toekomst van de Nederlandse flora? Je ontdekt het met de kersverse Stadsflora van de Lage Landen...


Lees verder 27 mei 2020   4 jaar oud
Bloeiend gras aan een slootkant Woudenberg

Deze week begint de piekperiode van het graspollenseizoen. Ruim twee miljoen Nederlanders met een graspollenallergie zullen ernstige hooikoortsklachten ondervinden. Door de droogte is een vroege piek mogelijk voorkomen. De droogte..


Lees verder 26 mei 2020   4 jaar oud
Orchidee en gele ratelaar, Vlijmens ven

Je ziet het al wanneer je langs de natuurgebieden Vlijmens Ven en Vughtse Gement rijdt. Waar aan de zuidkant van Den Bosch de flats uit de grond schieten, ontwikkelt de natuur zich aan de andere kant van de Spoordijk minstens zo..


Lees verder 25 mei 2020   4 jaar oud
Nature Today app

Download de Nature Today-app in Google Play en de Apple Store en zie meer met Nature Today. Lees de natuurberichten. Ontdek de vogels, zoogdieren, planten, vlinders en libellen die je nu tegen kunt komen en wat je in de natuur..


Lees verder 24 mei 2020   4 jaar oud
Antennaria dioica. Rozenkransje

In Nationaal Park Hollandse Duinen is Dunea een opmerkelijk project gestart om een bijzonder plantje te redden: het rozenkransje. Nog niet eerder begaf een drinkwaterleverancier en natuurbeheerder zich op het vlak van matchmaking...


Lees verder 24 mei 2020   4 jaar oud
Bleek bosvogeltje

Begin mei ontdekte Frank Verhart in Zuid-Limburg een bijzondere orchidee. Hij vond het zeldzame Bleek bosvogeltje op een tot nog toe onbekende plek. De eerste planten zag hij vanaf de wegkant in een jong bosje. Het waren twee nog..


Lees verder 16 mei 2020   4 jaar oud
Bosbodemonderzoek

Dit voorjaar zijn de Bosgroepen gestart met een onderzoek naar de bodemkwaliteit van bossen in Gelderland. Het onderzoek gebeurt op verschillende meetlocaties in een lijn van de Veluwe via de IJsselvallei naar de Achterhoek. We..


Lees verder 12 mei 2020   4 jaar oud
Beginnend nest eikenprocessierups

De eerste eikenprocessierupsen bereiken op dit moment het vierde larvestadium en krijgen brandharen. Rond 20 mei zullen de eerste karakteristieke nesten zichtbaar worden. Vanaf het moment dat de rupsen brandharen hebben, kunnen..


Lees verder 11 mei 2020   4 jaar oud

Archief