Natuurberichten
Categorie: Planten
Op Nature Today publiceren topbiologen dagelijks over actuele ontwikkelingen in de natuur. In de afgelopen jaren zijn al honderden natuurberichten gepubliceerd over planten door onder andere Stichting FLORON, het Nederlands Instituut voor Ecologie en Wageningen University & Research. De plantenberichten gaan over uiteenlopende onderwerpen waaronder: herkennen van plantensoorten, seizoenveranderingen, bloei, bladontplooiing, rijping van vruchten, bladverkleuring en bladval, exoten, weersinvloeden op planten en de uiteenlopende interacties met allerlei diersoorten. Een zeer groot aantal soorten is al aan bod gekomen. Alle plantenberichten staan hieronder weergegeven op chronologische volgorde. Zeer regelmatig komen er nieuwe berichten bij.Pagina 165 van 197 - 1966 Resultaten
Met de toegenomen mobiliteit lijken ook de bijbehorende problemen een vlucht te nemen. Invasieve exoten behoren tegenwoordig tot de grootste bedreigingen van onze inheemse flora. Vooral uitheemse waterplanten vormen in ons land..
Door de koude mei en de droge omstandigheden in juni en het begin van juli ontkiemt ambrosia op diverse plaatsen ruim een maand later dan vorig jaar. Volgens de Pollenplanner op Allergieradar.nl worden vanaf 20 augustus..
Ruim zestienhonderd orchideeën in allerlei kleuren en maten zijn de laatste weken geteld in de duinen van Hoek van Holland. En de teller staat niet stil. Vrijwilligers zijn nog altijd bezig de fraai gebloemde soort in beeld te..
Zomer in de stad. Onderweg naar het terras verdient het aanbeveling om goed naar de grond te kijken. Op diverse plekken in Amsterdam gaat het recent gearriveerde stadsplanten voor de wind. De afgelopen jaren zijn op diverse..
Wie verkoeling in het water zoekt ondervindt op veel plaatsen geduchte concurrentie van haar natuurlijke bewoners. Zo kunnen waterplanten in het zomerseizoen flinke oppervlakten bedekken. Watergentiaan is er zo een. Internationaal..
Naar planten kijken levert in het stedelijk gebied een streeplijst op met veel soorten. Kilometerhokken met meer dan 300 plantensoorten zijn eerder regel dan uitzondering. Veel algemene soorten, maar daartussen regelmatig een..
In januari stelden we de vraag of de strenge winter de opmars van Bijenorchis in ons land tot staan had gebracht. Tal van vondsten maakten de afgelopen weken duidelijk dat deze fraaie zuidelijke orchidee de koude goed heeft..
Door de droogte begin deze zomer begon het Nederlandse fruit minder te groeien. Dankzij de regen van de afgelopen week heeft het de groei weer te pakken. Wel heeft de harde wind een aantal fruittelers veel schade opgeleverd. Dat..
De gele bloemen die vooral in de voorzomer de bermen geel kleuren, blijken in de meeste gevallen raapzaad te zijn. Koolzaad komt in het wild maar op zeer beperkte schaal voor in Nederland. Dat blijkt uit een recent verschenen..
Bij Ikea is het soms goed floreren. Deze grote woonwensenwinkels worden vaak op recent aangelegde bedrijfsterreinen opgericht, met nog braakliggende gronden eromheen. De stadse speurneus kan daar zijn lol op. Vooral warmteminnende..