Natuurberichten
Categorie: Planten
Op Nature Today publiceren topbiologen dagelijks over actuele ontwikkelingen in de natuur. In de afgelopen jaren zijn al honderden natuurberichten gepubliceerd over planten door onder andere Stichting FLORON, het Nederlands Instituut voor Ecologie en Wageningen University & Research. De plantenberichten gaan over uiteenlopende onderwerpen waaronder: herkennen van plantensoorten, seizoenveranderingen, bloei, bladontplooiing, rijping van vruchten, bladverkleuring en bladval, exoten, weersinvloeden op planten en de uiteenlopende interacties met allerlei diersoorten. Een zeer groot aantal soorten is al aan bod gekomen. Alle plantenberichten staan hieronder weergegeven op chronologische volgorde. Zeer regelmatig komen er nieuwe berichten bij.Pagina 152 van 197 - 1966 Resultaten
Bremrapen zijn boeiende planten. Hun parasitaire levenswijze maakt dat je ze altijd aantreft in gezelschap van een andere specifieke plantensoort. Een soort, waaraan ze een belangrijk deel van hun noodzakelijke voedingsstoffen..
De extreem droge omstandigheden in het voorjaar hebben de groei van grassen sterk negatief beïnvloed. Als gevolg hiervan zijn er de afgelopen twee maanden 58 procent minder graspollen geteld door het Leids Universitair Medisch..
Al ongeveer een maand genieten lijsters en andere vogels van de oranje tot vuurrode rijpe lijsterbessen. Dit is normaal voor de laatste tien jaar, maar vroeg vergeleken met vroeger. Toen waren de lijsterbessen meestal pas begin..
De stedelijke flora is een wereld apart. Wie voor verrassingen en het onbekende gaat kan misschien nog wel het beste in de stad terecht. Onze hoofdstad laat zich daarbij graag nog eens extra op de kaart zetten. Onder de vlag van..
Voor hooikoortspatiënten die last hebben van bijvoetpollen breekt nu de periode aan waarop ze klachten kunnen gaan krijgen. De pollenval van het Leids Universitair Medisch Centrum heeft de afgelopen dagen het eerste pollen..
Deze zomer kan het nog druk worden op de grote stille heide. FLORON organiseert in samenwerking met het Centraal Bureau voor de Statistiek plantentellingen in grote en kleine heideterreinen...
De laatste jaren is er ongerustheid over Jakobskruiskruid. Met name paardenbezitters wijzen op de giftigheid van de plant. Plaatselijk wordt de plant zelfs al intensief bestreden. Toch is het een belangrijke leverancier van nectar..
Het ministerie van Defensie gaat zorgvuldig om met de grootste Nederlandse groeiplaats van de wettelijk beschermde Blaasvaren. Handhaving op de huidige locatie was niet wenselijk, maar een deel van de planten is op andere locaties..
De graanakkers op de essen bij het Drentse Uffelte staan weer in bloei. Het in Nederland zeldzame korensla staat in grote getale midden tussen het wuivende graan. Absoluut de moeite waard om nu een kijkje te nemen...
Juni is toptijd op plantengebied. Veel planten staan uitbundig in bloei. Het droge voorjaar doet daar in 2011 misschien wat aan af. Droge zonnige kalkhellingen hebben hun frisheid al vroeg verloren dit jaar. Maar andere soorten,..