Natuurberichten
Pagina 73 van 1631 - 16303 Resultaten
Ons kustlandschap heeft een grote variatie aan natuur en zijn eigen karakteristieke planten, mossen en paddenstoelen. Stuk voor stuk goede indicatoren, die ons iets vertellen over de natuurkwaliteit en ontwikkelingen in ons..
Het aantal grijze zeehonden in de internationale Waddenzee inclusief het eiland Helgoland in de Noordzee blijft toenemen, hoewel het aantal pups in sommige gebieden — zoals Nederland — dit jaar lager was dan vorig jaar. Volgens de..
Een spierwitte buik met een grijze rug, een wat spitse snoet met kleine ogen en lange oren die fier omhoog steken. Graag stellen we voor: de franjestaart. Deze vleermuis is één van de achttien soorten die we momenteel in Nederland..
Naturalis gaat onderzoeken en monitoren hoe windparken het best kunnen helpen om bij te dragen aan de biodiversiteit in de Noordzee. En dat in meer detail dan ooit gedaan is, dankzij nieuwe technieken om soorten te herkennen en te..
Bij een overleden Gallowayrund in de Gelderse Poort werd een wildcamera geplaatst. Wekenlang kwam de kudde terug. Er werden meer dan driehonderd sociale interacties bij het kadaver waargenomen. 'Rouwen' runderen? Dat is de vraag...
Even een rondje met de kano om een verse foto van moerasandijvie te maken, was het plan. Maar mooi niet, geen enkel exemplaar gevonden. Moerasandijvie komt en gaat. Misschien komt het door z’n soms massale voorkomen dat je deze..
Zondag Zeedag: Roze klokjes met helende werking? Hemelsblauwe kwallen op het strand...
Paddenstoelen hebben een sleutelrol in het functioneren van bosecosystemen en ze vormen een groot deel van de biodiversiteit. Milieu- en klimaatveranderingen hebben invloed op het voorkomen en functioneren van deze paddenstoelen..
Warmteverschillen in stedelijke gebieden beïnvloeden de biodiversiteit van planten en dieren. Toch weten we nog maar weinig over de effecten van dit warmteverloop op de verborgen stadsnatuur, zoals bodembacteriën en korstmossen...