Natuurberichten
Uitgever: Stichting RAVON
Stichting RAVON is de onderzoeks- en kennisorganisatie op het gebied van amfibieën, reptielen en vissen.Pagina 72 van 76 - 754 Resultaten
De kwabaal krijgt het zelfs onder het ijs nog warm. Midden in de winter, wanneer andere vissoorten voornamelijk niks doen en het water op zijn koudst is, trekt de kwabaal naar zijn paaigronden. In het donker komen ze samen om in..
Zagen we de zonnebaars lange tijd vooral in Zuidoost-Nederland, tegenwoordig komt hij ook in de rest van het land steeds vaker voor. Dit fraaie visje wordt als vijvervis verkocht door tuincentra. Na beëindiging van de vijverhobby..
De basiscursus zoetwatervissen is bedoeld om vrijwilligers op weg te helpen om zelf aan de slag te kunnen met verspreidingsonderzoek naar vissen. De cursussen zijn gemaakt voor beginners en bestaan uit een deel theorie, gevolgd..
2008 werd internationaal uitgeroepen tot het Jaar van de Kikker. Reden hiervoor is het grote (uit)sterven dat momenteel plaatsvindt onder amfibieën. Van de 6.436 amfibiesoorten op de wereld wordt de helft in hun voortbestaan..
Sinds de opening van de website www.padden.nu begin 2008 hebben zich 33 paddenwerkgroepen aangemeld, verdeeld over 10 provincies. Van deze 33 werkgroepen hebben 18 werkgroepen, met in totaal 23 trajecten, hun overzetresultaten..
Tijdens het monitoren of inventariseren van amfibieën komt men steeds vaker kreeften tegen; soms wandelend over land of zittend op de bodem, soms vindt men alleen vervellinghuiden. Deze nieuwe buur houdt ook van amfibieën, op zijn..
In deze tijd van het jaar zijn de amfibieën echt diep onder zeil. Hun stofwisseling is tot een minimum gedaald. De winterse omgevingstemperatuur is te laag voor deze dieren om nog voedsel te kunnen verteren. De meeste soorten..
RAVON legt zich toe op de inheemse vissen, amfibieën en reptielen. Toch is er ook volop aandacht voor niet-inheemse soorten die ons land hebben weten te bereiken. Denk daarbij onder meer aan de zonnebaars, Italiaanse kamsalamander..
Op 23 oktober jl. spoelde in Noord-Holland boven Callantsoog ter hoogte van Groote Keeten een ongewone bezoeker aan in Nederland; een onechte karetschildpad of dikkopschildpad (Caretta caretta). Een maand later, op 21 november,..
De vuursalamander is het buitenbeentje onder de inheemse salamanders. Het een echte landsalamander die slechts ‘te water’ gaat om larven af te zetten, terwijl de andere salamanders soms maanden in het water verblijven..