Natuurberichten
Pagina 525 van 1641 - 16410 Resultaten
Wat wilde flora betreft behoort Nederland tot één van de best onderzochte landen ter wereld. Toch kan ‘plantjes kijken’ vooral op afwijkende tijdstippen, zoals het vroege voorjaar, of in bijzondere biotopen, zoals campings,..
De argusvlinder was lange tijd een algemene vlindersoort. Maar sinds het midden van de jaren 1990 gaat het niet goed. De laatste 25 jaar is de stand van de argusvlinder in Nederland met maar liefst 98 procent gekelderd, zo weten..
Hoewel nog fris is het echt wel lente, en dus tijd voor misschien wel de spannendste tuintelling van het jaar: de Vleermuistuintelling! In de avondschemering komen vleermuizen tevoorschijn en gaan op jacht naar muggen en andere..
Het moet de langste boomgaard van Europa worden: 33 kilometer aan fruit-, laan- en sierbomen, geplant in de groene strook tussen de A15 en het geluidsscherm van de Betuwelijn. De recordlange boomgaard zal het zicht vanaf de..
Na de eerste succesvolle serie van de podcast Groene Oren (genomineerd voor Gouden Radioring 2020) start vandaag de tweede reeks. Onder andere Paulien Cornelisse, Gijs Naber en Marcel Musters kruipen in de huid van een plant of..
Volgens Nature Today is de tekenactiviteit in Nederland nu zeer hoog. Naast de ziekte van Lyme, moeten we inmiddels in een deel van Nederland ook aandacht hebben voor tekenencefalitis (TBE) na een tekenbeet. Het TBE-virus is in 9..
Op donderdagmiddag 24 juni aanstaande wordt de Power to the Paling Prijs uitgereikt. De waterbeheerders die het hardst hebben gewerkt aan het bereikbaar maken van het leefgebied van de paling maken aanspraak op deze felbegeerde..
Op maandag 24 mei organiseren de Nederlandse Mycologische Vereniging en de Bryologische en lichenologische Werkgroep van de KNNV een online-lezing over bijzondere groepen schimmels, waaronder vrij levende schimmels, korstmossen en..