Natuurberichten
Pagina 519 van 1641 - 16410 Resultaten
Op nog geen twintig kilometer boven Schiermonnikoog dreigt een uniek en net hersteld schelpdierrif te verdwijnen door aardgaswinning. Mijnbouwbedrijf ONE-Dyas is van plan pal naast het rif en midden op unieke stenenriffen een..
Afgelopen weekend (28 en 29 mei) was de Vleermuistuintelling 2021. Van over heel Nederland deelden 168 mensen hun waarnemingen van vleermuizen die kort na zonsondergang in de tuin vlogen. Maar liefst 1294 vleermuizen werden er..
Het oesterrif in de Voordelta is met ingang van 2 juni 2021 tijdelijk beschermd tegen bevissing door een wijziging van de Uitvoeringsregeling visserij. Sinds de ontdekking van het rif in 2016 hebben het Wereld Natuur Fonds en ARK..
Al meer dan twintig jaar organiseren Sovon Vogelonderzoek Nederland en Vogelbescherming Nederland jaarlijks een ‘Jaar van’. 2019 was het Jaar van de wulp, landelijk en internationaal een zorgenkind met snel krimpende..
Tien jaar geleden balanceerde de vuursalamander ineens op het randje van uitsterven in Nederland. Een ziekteverwekkende schimmel bleek de aanstichter. Een internationaal Europees onderzoeksteam richtte zich op de vraag hoe deze..
Er valt nog steeds veel te ontdekken over de ecologische en evolutionaire processen tussen plantenetende insecten en hun waardplanten. De Europese dagvlinders vormen hiervoor een ideaal studieonderwerp. Met een recente studie..
Wat is Martin Brandsma, kunstenaar of ornitholoog? Of beide? Vermoedelijk zijn die hokjes hemzelf een gruwel. Hoe dan ook, Brandsma’s onderzoek naar de ‘lateraliteit’ van klapeksters en hoe hij kunst en wetenschap verweeft, roepen..
Uit een eerste inventarisatie van eikenbomen blijkt dat zo’n 15 procent van de eikenprocessierupsen het vierde larvestadium heeft bereikt en daarmee brandharen heeft. Door de zeer koude lente is de ontwikkeling van de..