Natuurberichten
Pagina 512 van 1641 - 16408 Resultaten
Het klimaat begint langzaam maar zeker te veranderen. Hittegolven lijken al meer een vast zomers fenomeen te worden, afgewisseld met periodes met zware regenval. Er zijn maar weinig paddenstoelen die het uithouden onder deze..
Namens de provincies volgt BIJ12 de activiteit van de wolf in Nederland. Hiervan wordt elke drie maanden een rapportage gemaakt. Onlangs is het verslag over de periode 1 februari tot en met 30 april 2021 gepubliceerd. Daaruit..
Het is een treurig gezicht; dode of zieke vogels in de tuin. Soms is de oorzaak daarvan een vogelziekte. Groenlingen zijn bijvoorbeeld vatbaar voor 'het geel' en sinds een paar jaar in aantal afgenomen. Of er een direct verband..
De recente zeer hoge temperaturen zorgen voor een snelle ontwikkeling van de eikenprocessierups. Maar hoeveel overlast is te verwachten? Tot nu bestaat er geen landelijk beeld van de plaagdruk in Nederland. Om daar verandering in..
Op Koningsdag zijn zes raven op de Veluwe voorzien van een GPS-zender. Hierdoor kan voor het eerst in Nederland onderzoek gedaan worden naar verblijfplaatsen en terreingebruik van jonge raven. Wat het extra spannend maakt, is dat..
Veel bossen zijn vroeger gelijkvormig aangelegd en beheerd met één specifiek doel: houtproductie. Tegenwoordig zetten we juist in op structuurrijke, gemengde bossen en is er aandacht voor de verschillende bosfuncties. Dat vraagt..
Rood dooiermos is door zijn felle kleur een opvallende verschijning op zonnig gesteente. De laatste jaren neemt de soort flink toe. In Maastricht werd die toename gemeten met een liniaal: de diameter van het korstmos is namelijk..
Het was een paar weken bijzonder rustig met dagvlinders. Soms wandelde je uren door mooie gebieden om slechts een enkele vlinder te zien. De periode als de voorjaarsvlinders er niet meer zijn en de zomervlinders nog moeten komen,..