Natuurberichten
Uitgever: Vogelbescherming Nederland
Vogelbescherming Nederland komt op voor in het wild levende vogels en hun leefgebieden. In Nederland en wereldwijd. Samen met mensen die bescherming van vogels en natuur belangrijk vinden. Zo dragen we bij aan het behoud van de natuur en aan een leefbare wereld.Pagina 5 van 96 - 953 Resultaten
De grutto’s, veldleeuweriken, kieviten en tureluurs hebben hulp nodig. Het gaat niet goed met deze kenmerkende weidevogels – zo bleek ook uit recent onderzoek van Sovon via het Centraal Bureau van de Statistiek. Hun aantallen..
Eerste en Tweede Pinksterdag – 19 en 20 mei – staan op de Waddeneilanden in het teken van de vogels die op het strand broeden. Boswachters en handhavers van de verschillende terreinbeheerders en van gemeenten, Rijkswaterstaat,..
Bouwbedrijf Heijmans en Vogelbescherming Nederland gaan samenwerken om de leefomgeving van vogels en mensen in nieuwbouwwijken te verbeteren. Dinsdag 14 mei ondertekenden de directeuren Karsten Schipperheijn van Vogelbescherming..
Duizenden natuurliefhebbers maken zich deze week op voor de twaalfde editie van de Nationale Vogelweek. Tijdens deze bijzondere week biedt Vogelbescherming – samen met vele vrijwilligers en collega-organisaties – laagdrempelige..
Waar ‘birdnerd’ ooit een scheldwoord was, is het inmiddels een geuzennaam. Vogels kijken is namelijk een ideale hobby en steeds meer mensen komen erachter. Daarom in dit bericht acht tips voor de beginnende vogelaar...
Qua verenkleed behoort de draaihals tot de categorie van bijvoorbeeld de houtsnip: het lijkt écht op boomschors! Hij is dan ook enorm goed gecamoufleerd, zowel zittend op een tak als wanneer hij voedsel zoekt op de grond. Hier..
De eerste gierzwaluw van het jaar ontdekken is voor veel mensen een bijzonder moment. Met hun onvoorstelbare leven in de lucht, waarbij ze de eerste jaren van hun leven non-stop vliegen, zijn gierzwaluwen buitengewone..
Huismussen eten zaden van kruiden en grassen, waaronder graan. Dat ze in mindere mate ook bessen en bloemknoppen nemen, weten minder mensen. Dat ze daarnaast niet zonder insecten en hun larven kunnen, is nog veel minder bekend...
Het seizoen om je huisdier van een vlooien- en tekenbehandeling te voorzien is weer van start gegaan. Dit is dus ook hét moment om de effecten van deze behandelingen op biodiversiteit verder onder de loep te nemen. Sommige..
"Steeds meer mensen denken aan vergroening van tuinen", kopte de NOS deze week. Tuineigenaren vervangen stenen en tegels voor planten, bloemen, heggen en struiken. Een goede ontwikkeling, vindt Vogelbescherming Nederland. ..