Natuurberichten
Uitgever: Wageningen University & Research
Wageningen University & Research (WUR) is het samenwerkingsverband tussen Wageningen University en Stichting Wageningen Research. " To explore the potential of nature to improve the quality of life". Dat is de missie van Wageningen University & Research. Ruim 7.700 medewerkers (7.000 fte), 2.500 PhD- en EngD-kandidaten, 13.100 studenten en ruim 150.000 Leven Lang Leren-deelnemers uit meer dan 100 landen dragen hier aan bij. Ze doen dat niet alleen in Wageningen maar verspreid over de hele wereld. Dit doen ze in het domein van gezonde voeding en leefomgeving met behulp van eigen onderzoek voor overheden en het bedrijfsleven. Wageningen Aanpak De kracht van Wageningen University & Research is de bundeling van gespecialiseerde onderzoeksinstituten en de universiteit. Deze hechte samenwerking in verschillende natuur-, technologische en maatschappijwetenschappelijke disciplines zorgt dat wetenschappelijke doorbraken snel naar de praktijk en het onderwijs worden vertaald. Dat noemen we ‘De Wageningen Aanpak’. Hierbij is samenwerking met andere partijen zoals onder andere overheid, bedrijfsleven en ngo’s onontbeerlijk. Dit sluit aan bij de ambitie Finding Answers Together. Het domein van Wageningen University & Research bestaat uit drie samenhangende kerngebieden: Voeding, voedsel en biobased productie Natuurlijke hulpbronnen en leefomgeving Maatschappij en welzijnPagina 5 van 23 - 224 Resultaten

Door de veel te warme herfst en winter verbruiken insecten die in winterrust zitten heel veel meer energie waardoor ze meer risico lopen om te sterven gedurende de rustperiode of extra verzwakt uit de winter te komen. Het is ook..

Bij het DNA-onderzoek voor de monitoring van de wolvenpopulatie in Nederland zijn voor het eerst een aantal van de in 2023 geboren welpen aangetoond. Het gaat om nakomelingen van verschillende roedels op de Veluwe en de roedel in..
Begin 2024 zal het Europees Parlement definitief stemmen over de Natuurherstelwet. Deze hevig bediscussieerde regelgeving heeft tot doel om het verlies aan biodiversiteit in Europa te stoppen en het tij te keren. Een..
De slapende vulkaan The Quill, Sint Eustatius, hield 138 jaar lang een boomvaren verborgen. De West-Indische boomvaren werd in 1885 voor het eerst én voor het laatst op het eiland gezien. Maar bij onderzoek naar de flora op de..
Het is nodig om in de kwaliteit van wildopvangcentra te investeren. Eén van de vraagstukken waar deze centra tegenaan lopen, is hoe ze kunnen voldoen aan de beleidsregels van het ministerie van Landbouw, Natuur en..

Plastic zwerfafval is over de hele wereld een probleem, en de rivieren in Nederland zijn daar geen uitzondering op. Iedereen die wel eens langs een rivieroever heeft gelopen, weet dat je er plastic flesjes, doppen en..
In Nederland mag worden gevist op uitheemse rivierkreeften voor consumptiedoeleinden. Rivierkreeften houden zich op in de waterbodem. Hierdoor kunnen eventuele verontreinigingen die zich in de waterbodem bevinden, in de dieren..
Op 10 november 2023 liet de Arubaanse Minister van Natuur officieel weten dat het eiland sinds die dag vier nieuwe zogeheten Ramsar-gebieden binnen haar grenzen heeft. Bovendien wordt het enige al bestaande Ramsar-gebied, Spaans..

Bos speelt een belangrijke rol bij het tegengaan van klimaatverandering, doordat bomen CO2 uit de lucht kunnen halen. Maar tijdens de extreem warme en droge zomer van 2022 hebben veel bossen in Europa juist minder CO2 opgenomen...

Alle weersfactoren die gunstig zijn voor de trek van kraanvogels naar het zuiden lijken volgende week bij elkaar te komen. Mogelijk laten duizenden kraanvogels zich dan over Nederland blazen. Voldoende reden om de kraanvogelradar..