Natuurberichten
Pagina 480 van 1641 - 16405 Resultaten
Paddenpoelen worden steeds populairder. Maar de aanleg van zo’n poel kost wel de nodige voorbereiding. Waar moet je op letten? Atlas gaat in gesprek met Cindy en Ilvy: de één heeft een succesvolle poel aangelegd, de ander moest..
Dertig jaar natuurherstel heeft eraan bijgedragen dat de otter zich sinds de herintroductie in de Weerribben-Wieden heeft kunnen verspreiden naar en vestigen in nieuwe gebieden en dus bezig is met een stevige opmars. Maar wat is..
De grote weerschijnvlinder is een inheemse soort die de laatste jaren op steeds meer plekken wordt gezien. Zijn broertje de kleine weerschijnvlinder komt niet in ons land voor, behalve een enkele maal als zwerver. Afgelopen juni..
Op 3 september overleed plantenkenner Max van Balgooy. Zijn soortenkennis was enorm en hij ontdekte tal van nieuwe plantensoorten uit onder andere Zuidoost-Azië. Hij leidde expedities naar het gebied en schreef determinatiegidsen..
Het najaar is dé tijd om op zoek te gaan naar de tweekleurige vleermuis. Van deze opvallende verschijning, met zijn tweekleurige vacht met zilverkleurige haarpunten, is in Nederland nog maar weinig bekend. Soms worden er in het..
Van het voorjaar tot het najaar zijn de ecologen van de Bosgroepen druk met SNL-monitoring op verschillende terreinen van leden die via de Bosgroepen SNL-beheersubsidie ontvangen. Het monitoren is een verplichting vanuit de..
Een primeur: drie stranden in Nederland ontvangen binnenkort voor het eerst een Groene Strand Wimpel. De stranden ontvangen dit keurmerk met dank aan actieve strandvrijwilligers, gemeenten en ondernemers die gezamenlijk meer..
Gisteren, 13 september, is de atalanta in grote aantallen gemeld. Er werden er duizenden gezien, vooral in Zuid-Nederland. Voor een deel werden ze in grote groepen gezien op klimop en andere bloeiende planten. Vogelaars op diverse..