Natuurberichten
Uitgever: Stichting RAVON
Stichting RAVON is de onderzoeks- en kennisorganisatie op het gebied van amfibieën, reptielen en vissen.Pagina 36 van 76 - 754 Resultaten
In het kader van 2015 Jaar van de adder brengen wij iedere maand een natuurbericht uit over de adder. Deze maand staat het werk van de Werkgroep Adderonderzoek Nederland (WAN), die dit jaar 15 jaar bestaat, centraal. Het..
Onderzoekers van Naturalis en RAVON hebben ontdekt dat de voor Nederland inheemse kamsalamander op de Veluwe wordt verdrongen door zijn neef, de Italiaanse kamsalamander...
Op zondag 11 januari spoelde op het strand bij Wassenaar een jonge dikkopschildpad aan. Het was de tweede zeeschildpad op een Nederlands strand in vier weken tijd want op 20 december 2014 was er bij Den Helder een jonge Kemps..
Zondagochtend 25 januari is bij Vroege Vogels op Radio 1 het startschot gegeven voor ‘2015: Jaar van de adder’. Het hele jaar door zal RAVON, samen met de Werkgroep Adderonderzoek Nederland (WAN) die dit jaar 15 jaar bestaat,..
Dankzij de zachte temperaturen in de eerste weken van januari heeft RAVON al veel zichtwaarnemingen ontvangen van amfibieën en reptielen. Vooral van salamanders, bruine kikkers, padden en adders...
Vrijwilligers van RAVON hebben begin januari tijdens hun eerste veldbezoek van het nieuwe jaar al mannetjes van de kleine watersalamander in broedkleed aangetroffen in het Aamsveen te Overijssel. De mannen zijn nu al geheel klaar..
Binnenkort wordt de nieuwe Natuurwet, die de huidige Natuurbeschermingswet en de Flora- en faunawet gaat vervangen, in de Tweede Kamer behandeld. De uitgangspunten zijn een goede bescherming van de biodiversiteit in Nederland..
In 2009 hebben RAVON en de Provincie Gelderland bij Elspeet een nieuw type tunnel voor reptielen ontworpen, een zogenaamd herpetoduct. Het gebruik van tunnels door reptielen is nog niet vaak onderzocht, maar veelal blijken de..
Het graven en spitten in mest- en broeihopen om uitgekomen eitjes van de ringslang te zoeken is een veelbezochte en populaire activiteit in de natuurbeschermingswereld. Slechts weinigen weten dat ze hiermee deelnemen aan een soort..
De grote modderkruiper is na 20 jaar teruggevonden in het Drentsche Aa-gebied. Een enkele boswachter wist zich nog wel te herinneren dat de grote modderkruiper zo'n 20 jaar geleden in het stroomgebied van de Drentsche Aa voorkwam...