Natuurberichten
Uitgever: Wageningen University
Pagina 33 van 46 - 458 Resultaten
Dinsdag gingen alle 140 kinderen van Basisschool De Vlinderboom in Ede onder begeleiding van bioloog Arnold van Vliet van Wageningen University de vogels in de schoolomgeving tellen in het kader van de Nationale Tuinvogeltelling...

Deze eeuw begon de hazelaar gemiddeld op 20 januari te bloeien. Dat is zo’n drie weken vroeger dan het gemiddelde van de eerste 16 jaar in de vorige eeuw. Momenteel komen geleidelijk de eerste hazelaars in bloei. Helpt u dit jaar..

Net als het weer dagelijks varieert, is ook het klimaat aan veranderingen onderhevig. Hoewel de wereldgemiddelde temperatuur over een langere periode stijgt komen er ook koudere en warmere jaren voor. Uit onderzoek van het KNMI en..
De afgelopen dagen zijn de eerste hazelaars en elzen al in bloei gezien. Bij hooikoortspatiënten die allergisch zijn voor het pollen van deze bomen zouden nu al hooikoortsklachten kunnen ontstaan. Met de verwachte zeer hoge..
Wanneer besluit een jager om een gespot dier te schieten? Wageningse en Noorse onderzoekers ontleedden ruim 180 000 keuzemomenten van jagers die grootwild in hun vizier kregen en al dan niet besloten om te schieten...

Tijdens een Europese studie naar diversiteit en dynamiek van steekmuggen, werd in Nederland een nieuwe soort steekmug aangetroffen. De vondst van de Culiseta bergrothi mug brengt het totaal aantal bekende steekmuggen voor..

Op basis van satelliet- en grondwaarnemingen blijkt dat we een late tot zeer late herfst hebben. De zeer warme september droeg sterk bij aan de vertraging. Veel zon en vrijwel geen vorst gaf intense kleuren. Door het rustige,..
De afgelopen dagen waren er nog volop wespen te zien en werden er nog nesten vol met larven waargenomen. Dit is bijzonder voor eind oktober en begin november. Wij gaan er altijd van uit dat van ‘onze’ wespen alleen de koningin..

Onderzoekers van onder andere Wageningen University & Research laten in het wetenschappelijke tijdschrift Science zien dat een hoge biodiversiteit in bossen een positief effect heeft op de productiviteit. Met andere woorden, als..

Uit een langjarig onderzoek aan teken in Nederland blijkt dat het aantal nimfen is toegenomen, met een record aantal in 2015. De trends in de tijd variëren echter lokaal, afhankelijk van omgevingsfactoren. Op alle locaties zijn..