Natuurberichten

Uitgever: WWF Nederland

Het Wereld Natuur Fonds werkt aan bescherming en herstel van onmisbare natuur. Ver weg en dichtbij huis. Van de regenwouden in Brazilië tot de Noordzee in Nederland en van de panda tot de grutto. We pakken bedreigingen aan zoals overbevissing, ontbossing en de handel in bedreigde dieren en zoeken naar oplossingen. Wereldwijd verbinden we mensen, bedrijven en overheden die samen iets voor de natuur willen doen. Want als we goed voor de natuur zorgen, zorgt de natuur goed voor ons. Be one with nature.

Pagina 32 van 33 - 326 Resultaten

idyllegrasland primair

Het Wereld Natuur Fonds, ministerie LNV, RVO, BoerenNatuur en WUR (WEnR) vragen je hulp bij het verzamelen van 4000 actuele foto’s van kruidenrijke graslanden in Nederland. Tot 15 juni kun je kruidenrijke graslanden fotograferen..


Lees verder 7 juni 2019   5 jaar oud

Vaar mee met het Wereld Natuur Fonds en ARK Natuurontwikkeling naar het nieuwe vogel- en viseiland Bliek in het Haringvliet, en spot de eerste broedende vogels. Leer van onze experts meer over onze unieke Nederlandse deltanatuur. ..


Lees verder 6 juni 2019   5 jaar oud
Schelpdierbanken in de Noordzee EENMALIG GEBRUIK

Uit de eerste pilots voor herstel van schelpdierbanken in de Noordzee blijkt dat dit herstel mogelijk is. Veel van de uitgezette oesters overleven en planten zich voort op de verschillende proeflocaties. De factoren die dit succes..


Lees verder 26 mei 2019   5 jaar oud
Great Crested Grebe

Op 16 mei, een week voor de verkiezingen voor het Europees Parlement, organiseren Natuurmonumenten, IUCN NL en het Wereld Natuur Fonds het Groene Europese Verkiezingsdebat. Zeven Nederlandse kandidaten voor het Europese Parlement..


Lees verder 15 mei 2019   5 jaar oud
Schildpad en koraal

Het IPBES (Intergouvernementeel Platform voor Biodiversiteit en Ecosysteemdiensten) presenteerde maandag een verontrustend rapport over het wereldwijde natuurverlies. Duizenden wetenschappers brengen hierin de laatste stand van de..


Lees verder 8 mei 2019   5 jaar oud
Vogelobservatorium Tij brengt deltantuur Haringvliet dichtbij

Het Haringvliet is een icoon rijker. Het nieuwe vogelobservatorium Tij biedt een prachtig uitzicht over het weidse Haringvliet en haar vogelrijkdom. Het originele en duurzame ontwerp is in de vorm van een ei van de grote stern..


Lees verder 28 april 2019   5 jaar oud
Grutto en boterbloem

Het gaat niet goed met de biodiversiteit op het Nederlandse boerenland. Natuurbeschermers én steeds meer boeren zien de noodzaak voor natuurvriendelijke landbouw. Maar dan moet het wel kunnen. De huidige wet- en regelgeving werkt..


Lees verder 21 maart 2019   5 jaar oud
Schipper Sjef Mathijssen (links) ontvangt de eerste steurenvlag van Bram Houben van ARK Natuurontwikkeling

Vissers die een zeldzame Europese steur vangen en die melden, mogen vanaf nu op hun boot, schip of kotter een steurenvlag voeren. De eerste vlag werd donderdag 13 maart uitgereikt aan de schipper van de Quo Vadis uit Colijnsplaat...


Lees verder 17 maart 2019   5 jaar oud
Haringvliet

Vanaf vandaag gaan de Haringvlietsluizen regelmatig op een kier. Daardoor herstelt na precies 47 jaar de verbinding van de grote Europese rivieren Rijn en Maas met de Noordzee. Dit is een belangrijke stap voor de natuur en het..


Lees verder 15 november 2018   5 jaar oud
Ostrea edulis. Oester

In de Noordzee, ten noorden van Schiermonnikoog, is op zo’n 20 meter diepte een uniek natuurherstelproject gestart. In het gebied de Borkumse Stenen is 6.000 kilo Noorse platte oesters geplaatst, onder meer op 3D-geprinte..


Lees verder 5 juni 2018   6 jaar oud

Archief