Natuurberichten
Uitgever: Zoogdiervereniging
De Zoogdiervereniging zet zich in voor de studie en de bescherming van alle in het wild levende zoogdieren en hun leefgebieden.Pagina 31 van 97 - 967 Resultaten

Vleermuisliefhebbers kunnen het weekend van 23 tot en met 25 augustus 2019 hun hart ophalen tijdens een van de ruim zestig excursies tijdens de Nacht van de Vleermuis 2019. Wie daar geïnspireerd raakt, of dat al was, kan op 24 en..

In 2019 zijn voor het eerst steenmarters op de Veluwezoom vastgelegd met behulp van camera’s. De vraag is nu of er sprake is van een blijvende vestiging in de grote boskernen van de Veluwezoom of dat de soort zich alleen langs de..

De vestiging van de wolf in Nederland is na een jarenlange periode met individuele dwaal- en zwerfgasten een feit: dit voorjaar kreeg een wolvenpaar een nest jongen op de Veluwe. Het is nu de vraag of ook andere relatief grote..

Het is en wordt weer erg warm in Nederland. Zeker voor vleermuizen die in de spouwmuren of in daken aan zonzijdes van gebouwen leven. Wanneer vleermuizen binnen de spouwmuur of het dak niet naar een koelere plek kunnen verhuizen,..

Begin deze maand zijn er voor de derde keer eikelmuizen uitgezet in de omgeving van Bemelen. De uitzetting maakt deel uit van het soortbeschermingsplan voor de eikelmuis dat sinds juni van dit jaar in uitvoering is...
Een beeld zegt meer dan duizend woorden. En voordat je dat beeld hebt geschoten, heb je vaak eerst heel geduldig en vol spanning een dier geobserveerd. Wij zijn op zoek naar al die mensen die vol geduld of soms snel met veel geluk..

Begin juli is een drukke tijd voor vleermuismoeders. Veel van de vleermuizen die je nu ’s avonds kunt zien vliegen zijn vrouwtjes die zich haasten om in korte tijd veel insecten te vangen, zodat ze daarna weer snel hun jong kunnen..

Afgelopen week kwam het bizarre bericht binnen dat in Friesland honderden veldmuizen dood zijn aangetroffen bij een aquaduct. Het lijkt erop alsof ze als lemmingen over de rand van het aquaduct zijn gestort. Een duidelijke reden..
Nachtelijk onderzoek in een bos heeft altijd iets mysterieus. Gewapend met vleermuisdetector of warmtebeeldcamera kent het bos opeens een stuk minder geheimen. We zien de lichtgevende bolletjes van hupsende konijnen en..
Het FSC-keurmerk bestaat 25 jaar en heeft als voornaamste doel behoud en duurzaam beheer van bossen. Niet alleen in de tropen, maar ook in Nederland. Bossen zijn letterlijk van levensbelang, terwijl we ook méér hout willen..