Natuurberichten
Uitgever: OBN Natuurkennis
OBN Natuurkennis ontwikkelt en verspreidt kennis met als doel het structureel herstel en beheer van natuurkwaliteit. Het is een onafhankelijk en innovatief platform waarin mensen uit beheer, beleid en wetenschap samenwerken. De ontwikkelde kennis wordt gedeeld via de website Natuurkennis.nl.Pagina 3 van 9 - 83 Resultaten
De herstelmaatregelen die de provincie Noord-Holland wil laten uitvoeren in natuurgebied Kennemerland-Zuid zijn onvoldoende om de natuurwaarden op korte of middellange termijn te herstellen. Voor twee veelvoorkomende..
OBN Kennisuur is de nieuwe serie gratis webinars van OBN Natuurkennis. Elke maand brengen we de theorie en praktijk van een natuurkennisonderwerp samen in een online sessie, waarbij we experts aan het woord laten. Het eerste..
Waar moet je op letten en wat je moet uitzoeken over nutriëntenbeschikbaarheid, hydrologie en vegetatie voor je vernatting in je terrein toe past? Het antwoord hoor je tijdens de Veldwerkplaats kansrijkdom vernatting laagvenen die..
Het aantal eendenkooien in Nederland loopt terug. Het ambacht van kooiker en samen met hem, de kennis over het beheer, dreigt te verdwijnen. Natuurorganisaties en beheerders hebben de belangrijke rol om de eendenkooien en het..
Roetschorsziekte is een schimmelziekte die voorkomt op de gewone esdoorn. De ziekte komt in Nederland steeds vaker voor als gevolg van de toenemende periodes met droogte en hitte. De schimmel verspreidt grote hoeveelheden sporen..
De herintroductie van de bever is zeer succesvol in Nederland. In de Brabantse Moeselpeel nabij Weert heeft een bever een dam gebouwd die nu veel water vasthoudt. Omdat de grondwaterkwaliteit onvoldoende is, vindt interne..
De negatieve effecten van stikstof op de natuur van de Veluwe spelen zeer waarschijnlijk ook op de Utrechtse Heuvelrug. Dat blijkt uit onderzoek dat het Utrechts Landschap heeft laten uitvoeren door OBN Natuurkennis...
Ondanks de nodige investeringen in agrarisch natuurbeheer, neemt het aantal akkerbroedvogels in Nederland nog steeds af. Daarom evalueerde OBN natuurkennis verschillende varianten van het concept ‘vogelakker’. Dit leidde tot een..
De achteruitgang van de biodiversiteit in Nederland is schrikbarend. In 120 jaar tijd is 85 procent van alle inheemse planten- en diersoorten verdwenen. Natuurbeheerders doen er alles aan om die achteruitgang een halt toe te..
De natuur staat nooit stil. Waterstanden fluctueren, grond spoelt weg en belandt ergens anders, open gebieden groeien langzaam dicht met bos. Al deze dynamiek zorgt voor variatie in leefgebieden en vergroot de biodiversiteit...