Natuurberichten
Pagina 176 van 1634 - 16334 Resultaten
Bos speelt een belangrijke rol bij het tegengaan van klimaatverandering, doordat bomen CO2 uit de lucht kunnen halen. Maar tijdens de extreem warme en droge zomer van 2022 hebben veel bossen in Europa juist minder CO2 opgenomen...
Weinig eikels aan korte en lange steeltjes en boomkruiper met zeldzaam familielid...
De klimaatscenario’s die het KNMI presenteerde, liegen er niet om. Er is werk aan de winkel. Iedere graad telt, ook voor vogels...
De Japanse, Sachalinse en Basterdduizendknoop hebben afgelopen decennia naam gemaakt als zeer vervelende, lastig te bestrijden invasieve exoten. Twee andere duizendknopen hebben hun intrede gemaakt. Hoe herken je de Afghaanse..
Laat je niet misleiden door de fopzwam en pijlstaarten zijn er weer...
Veel mensen denken dat het vlinderseizoen na september wel is afgelopen. Toch zijn er het hele jaar door vlinders te zien. Er zijn zelfs soorten die pas vanaf september uit de pop kruipen. De herfstuilen bijvoorbeeld. Nu en de..
Als we in Nederland kunnen laten zien dat we met meer natuur de gevolgen van klimaatverandering kunnen opvangen, is dat een enorm voorbeeld voor de rest van de wereld. Hopelijk heeft een nieuw kabinet de moed en het lef om van..
Door het veranderende klimaat, wordt de wereld onder water steeds lawaaiiger. Dat blijkt uit een onderzoek van NIOZ-oceanograaf Luca Possenti en collega's. “Op sommige plaatsen zal het geluid van bijvoorbeeld schepen aan het eind..
Beuken kunnen jaarrond op waardering rekenen, maar de herfst spant toch echt de kroon. Knalgele, oranje en bruine bladeren sieren het bos en vele beukennootjes op de grond knerpen lekker onder je schoenen. Hoe alledaags de beuk..
Kraanvogelweerbericht en Gelderse roos vol bittere bessen. ..