Natuurberichten
Pagina 171 van 1634 - 16332 Resultaten
Bedrieglijke heksenschermpjes en waardoor worden heksenbezems veroorzaakt? ..
Sinusbeheer is een vorm van gefaseerd maaibeheer die steeds vaker toegepast wordt. Onderzoek in vochtige beekdalgraslanden in Noord-Brabant werpt nieuw licht op de meerjarige ecologische effecten van sinusbeheer. Op 24 november..
Door de zeer warme september en oktober en het uitblijven van nachtvorst is de timing van bladverkleuring en bladval sterk vertraagd. In vergelijking met zestig jaar geleden, is de herfst gemiddeld twee tot drie weken later. En..
In het onbarmhartige biotoop van onze buitenste duinen, op de grens van zee en land, leven op het eerste gezicht weinig soorten. Blootgesteld aan felle zon, harde wind en zout zeewater lijken alleen biestarwegras en helm te..
Blauwe reigers op slootvakantie en hoe groot is de wintervoorraad van de hamster? ..
Donderdag begon in de Republiek Congo een topconferentie over de drie grootste regenwoudgebieden op aarde: de Amazone, het Congobekken en Zuidoost-Azië. WWF spoort de regeringen van landen met tropische regenwouden aan om een..
In de jaren zestig vonden onderzoekers een piepklein slakje in het rivierengebied dat sterk gebonden leek aan één specifieke plantensoort. De gemiddeld nog geen twee millimeter grote Cilindrische korfslak zou onderaards leven in..
Op het lijstje wervende teksten voor de veertig genomineerden voor de Nationale Bloem bleef het plekje voor lamsoor ijselijk leeg. Misschien konden de auteurs niet kiezen: de vermeende eetbaarheid, de heerlijke honing;..
Zeekatjes verlaten de Nederlandse kust en dit wist je vast nog niet over de geschubde inktzwam. ..
De Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA) en Fundacion Parke Nacional Aruba (FPNA) kondigen met trots een symposium aan over Nature-Based Solutions (NBS) voor ecosysteemherstel en -bescherming op de Nederlands-Caribische..