Natuurberichten
Pagina 170 van 1634 - 16332 Resultaten
In 2009 werd er een kaasjeskruiddikkopje gezien in Nederland, voor het eerst sinds 1953. Sindsdien breidt de soort zich hard uit. Vanaf 2018 is het weer een officiële standvlinder in ons land, want toen was er tien jaar achtereen..
Waarom zijn er nu zo veel gaaien te zien en boomblauwtjes hebben zich verstopt...
Uit de meest recente monitoring van gewone zeehonden, tijdens de rui in de internationale Waddenzee, blijkt dat er vier procent minder dieren geteld zijn ten opzichte van 2022. Het is voor het derde jaar op rij dat een daling van..
Onderzoekers van Wageningen University & Research onderzoeken samen met Rijkswaterstaat hoe grote trekvissen zoals zeeforel, Atlantische zalm, zeeprik en Noordzeehouting de Haringvlietsluizen kunnen passeren. In oktober en..
De aanwezigheid van wolven in Nederland wordt in kaart gebracht dankzij waarnemingen die binnenkomen bij het Wolvenmeldpunt. Jaarlijks komt er een toenemend aantal meldingen binnen, afgelopen jaar zo'n vijfduizend. Omdat BIJ12..
Geef de natuur rechten. Zodat we gedwongen worden meer rekening te houden met de belangen van de natuur. Een gedachtegang die wereldwijd in opkomst is. Natuurfilosoof Matthijs Schouten is in principe voor. “Juridisch is het heel..
Veel mensen zetten zich in voor Het Levend Archief, waarbij zaden van de allerkwetsbaarste planten van Nederland worden verzameld om de soorten in de toekomst veilig te stellen. Student Rick Goverde levert een belangrijke bijdrage..
Herfstkleur steeds later en zoek de zwartwordende wasplaat...
Het Getijdenpark Keilehaven in Rotterdam heeft de Award Natuurinclusief Bouwen van Vogelbescherming Nederland gewonnen. De vakjury reikte vorige week de prijs uit op de Dutch Design Week. Vogelbescherming deelt de prijs één keer..
Na tientallen jaren van schijnbaar onomkeerbare achteruitgang van het aantal rivierdolfijnen wereldwijd, hebben elf Aziatische en Zuid-Amerikaanse landen op 24 oktober in Bogotá (Colombia) een historische overeenkomst ondertekend..