Natuurberichten
Pagina 1594 van 1626 - 16251 Resultaten
Veel mensen hebben tegenwoordig een vijver in de tuin. In het voorjaar is dat een paradijs voor kikkers en padden, nu sluipen er de blauwe glazenmakers uit...
Met de fikse regenbuien en de harde wind van de afgelopen dagen lijkt het wel bijna herfst in Nederland. Veel mensen denken hier waarschijnlijk liever nog niet aan en hopen op een mooie en warme nazomer. Maar de natuur maakt zich..
De periode na de zomerzonnewende is de geboortetijd van zandhagedissen. De piek ligt in de tweede helft van augustus. Een prima tijd dus om uit te kijken naar jonge zandhagedissen. Kort na de winterslaap hebben hun ouders gepaard..
Een fraaie wandeling over de bloeiende heide. Blauwe lucht met stapelwolken en een lekkere temperatuur van 22 graden. Bij een pol struikheide gekomen lijkt deze te ontploffen van de vlinders. Herstellen de heidevlinders zich?..
Welk grondwaterregime is gewenst voor een optimaal beheer van de verschillende typen voedselarme venen in ons land? Welke ambities zijn, gegeven het aanwezige substraat, realistisch bij omvorming van productiebos naar natuurbos?..
Een bijzondere waarneming in Overijssel: een boommarter die de brug pakt en zich zo een nat pak bespaart...
Voor bij de mozarella met tomaat stond de basilicum in de vensterbank van de keuken. Hoewel we er regelmatig van gebruikten ging hij toch wel erg snel op. Nader onderzoek bracht ons bij de dader...
Tot voor kort hadden de bijzondere geheel zwarte waterspitsmuizen op Texel het eiland voor zich alleen. Nu rukt de huisspitsmuis er op. ..
Wie vakantie viert op Texel, kan zo een dagje de Waddenzee op met een garnalenschip. In de Waddenzee komen veel garnalen voor. Van oudsher wordt er op deze kreeftachtigen gevist in de Waddenzee. Dat gebeurt met een relatief..
Op de Nederlandse kust komen circa 25 verschillende soorten sponzen voor. De zeer zeldzame massaspons wordt de laatste tijd steeds vaker waargenomen. ..