Natuurberichten

Pagina 1579 van 1590 - 15896 Resultaten

Kranssalomonszegel
Foto Ruud van der Meijden

Door klimaatverandering krijgen steeds meer warmteminnende soorten de kans om zich in Nederland uit te breiden. In Nederland groeien echter ook soorten die vooral voorkomen in Noord-Europa en in berggebieden. Het is de vraag of..


Lees verder 5 mei 2008   16 jaar oud
spouwmuur

De vleermuizen ontwaken van hun winterslaap en gaan op zoek naar een nieuw thuis. Wat te doen als ze bij u in huis komen?..


Lees verder 4 mei 2008   16 jaar oud
Bloei paardenkastanje

De paardenkastanje bloeit laat dit jaar. Sinds 2000 was alleen het jaar 2001 later. Toch bloeit de paardenkastanje nog steeds dertien dagen eerder dan in de periode 1868-1939. Dit blijkt uit gegevens van De Natuurkalender. De..


Lees verder 3 mei 2008   16 jaar oud
pasgeboren reekalfje

Wie oog in oog wil staan met een reekalfje moet nu de natuur in trekken. Wel de hond aan de lijn houden, anders kan deze bijzondere ontmoeting een dodelijke afloop hebben...


Lees verder 2 mei 2008   16 jaar oud
Kleine Karekiet (foto: Piet Munsterman, Saxifraga)

Zo gaandeweg het voorjaar keren de echte moerasvogels terug uit Afrika. De rietzanger is er al even; de kleine karekiet en bosrietzanger volgen altijd wat later rond eind april, begin mei. De kleine karekiet is nog enigszins goed..


Lees verder 1 mei 2008   16 jaar oud
Daslook
Foto Wout van der Slikke

Wie deze dagen in de Zuid-Limburgse bossen loopt, wordt op veel plaatsen omringd door de geur van uien. Nu in de bloeitijd ruikt Daslook sterk. Vlak daarna is de geur zelfs nog sterker...


Lees verder 1 mei 2008   16 jaar oud
oranjetipje

Oranjetipjes vliegen normaalgesproken volop tijdens koninginnendag. Vorig jaar waren ze weken eerder, maar dit jaar houden ze zich weer netjes aan de traditie...


Lees verder 30 april 2008   16 jaar oud
Wespenkoningin

30 april staat ieder jaar in het teken van onze koningin en haar gezin. Tussen maart en mei komen echter ook de wespenkoninginnen tevoorschijn uit hun winterschuilplaats. In 2008 werden er 81 wespen doorgegeven op..


Lees verder 30 april 2008   16 jaar oud
Onderzoekers brengen ontwikkelingen op deze mosselbank onder Ameland in kaart. De mosselbank is voor een groot gedeelte bezet met Japanse oesters.Piet Wim van Leeuwen, Wageningen IMARES

Elk voorjaar is weer spannend voor de mosselbankonderzoekers. Dan wordt de ‘schade’ opgenomen die winterstormen hebben aangericht aan de mosselbanken in de Waddenzee. ..


Lees verder 29 april 2008   16 jaar oud
This image comes from the book Naumann, Naturgeschichte der Vögel Mitteleuropas (Natural history of the birds of central Europe) of 1905 or his earlier works. The copyrights for those books have expired and this image is in the public domain.(wikipedia)

Is het een sperwer? Nee, het is een koekoek. Deze twee soorten worden nogal eens met elkaar verward. Ze zijn allebei grijzig en hebben een lange staart. Vanaf nu zijn de koekoeken overal te horen. Ze roepen hun eigen naam, dus dat..


Lees verder 29 april 2008   16 jaar oud

Archief