Natuurberichten

Pagina 1460 van 1626 - 16254 Resultaten

Kegelmorielje

Dat ook het stedelijk milieu fraaie paddenstoelenvondsten kan opleveren, blijkt uit de vondst van de fraaie Kegelmorielje in Amsterdam. Deze onopvallende Rode Lijst soort is samen met andere minder algemene soorten, zoals het..


Lees verder 29 april 2010   14 jaar oud
Wielewaal

Ze zijn te horen en, met een beetje geluk, ook te zien op landgoed Leusveld te Gelderland: de wielewaal en de nachtegaal. Twee 'ouderwetse' vogels, want wie kent ze nog?..


Lees verder 29 april 2010   14 jaar oud
Tuinfluiter

De meeste broedvogels keren nu terug. Zo ook de relatief onbekende tuinfluiter, ook wel de supersnelle merel genoemd. Onbekend omdat hij zich zelden of nooit laat zien, maar des te meer is hij aanwezig als zangvogel...


Lees verder 29 april 2010   14 jaar oud
Oorkwallen explosie  in Grevelingenmeer 2010

Het aantal Oorkwallen in de Zeeuwse delta is momenteel bijzonder groot. Ieder jaar zien we een explosie van Oorkwallen in het voorjaar, maar de huidige hoeveelheden zijn zeer opmerkelijk. Door de snel stijgende watertemperatuur en..


Lees verder 28 april 2010   14 jaar oud
Grote Stern

De grote sterns zijn weer massaal op Griend gearriveerd en maken zich op voor een nieuw broedseizoen. Op 23 april vonden de vogelwachters van Natuurmonumenten het allereerste ei op Nederlands kleinste Waddeneiland...


Lees verder 28 april 2010   14 jaar oud

Het is weer bijna Koninginnedag en dan is het, geloof het of niet, top vliegtijd van het oranjetipje. De afgelopen week zijn er al vele honderden gemeld en ook de komende zonnige dagen zullen ze veel gezien worden...


Lees verder 28 april 2010   14 jaar oud
wallaby (uitsnede)

Voor het eerst is in Nederland een groep in het wild levende wallabies gezien met jong. Dit zou het begin kunnen zijn van een populatie in het wild levende wallabies. Eerder werden al wel volwassen dieren in het wild gezien, waar..


Lees verder 27 april 2010   14 jaar oud
swappen vuursalamander

Bij recent onderzoek van stichting RAVON en de Universiteit van Gent is een schimmel aangetroffen die een voor amfibieën gevaarlijke infectieziekte kan veroorzaken. Deze ziekte heeft wereldwijd al voor het uitsterven van een..


Lees verder 27 april 2010   14 jaar oud

Wat later dan de afgelopen jaren sluipen nu de libellen volop uit. Ze hebben de winter doorgebracht als larve en de eerste tien soorten zijn inmiddels ook als libel gezien. Van de juffers is de variabele waterjuffer het meest..


Lees verder 26 april 2010   14 jaar oud
Gewone dotterbloem

Niet alleen in de benedenlopen van Elbe en Schelde komt de Spindotterbloem voor. Ook in de benedenloop van Lek, Rijn en Maas treffen we deze fraaie, geelbloeiende oeverplant aan. Sterker nog, een aanzienlijk deel van de..


Lees verder 26 april 2010   14 jaar oud

Archief