Natuurberichten
Pagina 1419 van 1627 - 16266 Resultaten
Nederland heeft nog een lange weg te gaan als het gaat om het realiseren van de wereldwijde, Europese en eigen doelstellingen op het gebied van biodiversiteit. Van elke soortgroep die in ons land voorkomt is minimaal een derde van..
Kolgans Cas vloog afgelopen zomer voor de derde achtereenvolgende keer met een zender op zijn rug naar zijn broedgebied in Siberië. Het is bijzonder dat we deze gans zo lang hebben kunnen volgen. Gemiddeld verliezen we de ganzen..
De pestvogel is de laatste jaren een vaste wintergast in ons land. Zelden waren ze echter al zo vroeg en met zoveel. Het zijn er inmiddels al een paar duizend met groepen van meer dan 100 exemplaren. Heel bijzonder!..
Komende week vindt de pluisweek ‘Uilen en muizen CSI’ plaats. Kinderen pluizen braakballen en gaan als ware crime scene investigators op zoek naar welk dier ‘slachtoffer’ is geworden van de uilen. De landelijke aftrap is vandaag,..
Onlangs stond een boswachter in de Nieuwkoopse Plassen oog in oog met een ree. Het ree is al langer bezig met een opmars in ons land, maar werd nog niet eerder in het Groene Hart gezien. De Zoogdiervereniging is benieuwd of er nog..
De IUCN kwam deze week met de jaarlijkse Rode Lijst, het overzicht waarop alle met uitsterven bedreigde planten en dieren worden vermeld. Er was goed en slecht nieuws te melden. Het aantal soorten neemt nog steeds af, maar de..
Het is weer de tijd voor herfstkleuren. Je zou het niet zeggen, maar ook in de sloot is daar wat van terug te zien. Niet als spiegeling van verkleurde bladeren, maar door verkleuring van een opmerkelijk waterplantje: Kroosvaren...
Het is wisselvallig herfstweer. Onweer, storm en hagelbuien worden afgewisseld met momenten van zon, die het op beschutte plekjes nog heel aangenaam kunnen maken. Sommige zweefvliegen weten dit ook. Zij koesteren zich in het..
Het dagvlinderseizoen is eigenlijk al voorbij, maar nog steeds worden dagelijks vlinders gezien en doorgegeven. Naast de soorten die hier als vlinder overwinteren zijn er ook nog meldingen van soorten die nog moeten wegtrekken of..
Bekerzwammen hebben een geavanceerde techniek ontwikkeld om hun sporen zo hoog mogelijk de lucht in te schieten. Door hun eigen wind te produceren schieten de sporen tot wel twintig centimeter de hoogte in...