Natuurberichten

Uitgever: Wageningen Marine Research

Wageningen Marine Research levert met kennis, onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek en advies een wezenlijke bijdrage aan een duurzamer, zorgvuldiger beheer, gebruik en bescherming van de natuurlijke rijkdommen in zee-, kust- en zoetwatergebieden.

Pagina 14 van 17 - 167 Resultaten

Onderzoeksschip Polarstern in het Arctische zee-ijs tijdens de vorige zomerexpeditie SiPCA, waar onderzoekers van Wageningen Marine Research en het Alfred Wegener Instituut het Arctische ecosysteem onderzochten

De Duitse ijsbreker Polarstern zal zich een jaar lang laten ‘invriezen’ in het Noordpoolgebied om het Arctische systeem en klimaatverandering te onderzoeken. Vanuit WUR doen onderzoekers mee met deze unieke expeditie in twee..


Lees verder 6 september 2019   5 jaar oud

Onderzoekers van Wageningen Marine Research en de pelagische visserijsector hebben gezamenlijk een determinatiegids voor diepzeevissoorten uitgebracht. De fotogids omvat een selectie van bijna honderd bijzondere vissoorten en tien..


Lees verder 24 augustus 2019   5 jaar oud

Uit onderzoek van Wageningen Marine Research blijkt dat mosselkwekers, natuurorganisaties, beleidsadviseurs bij de overheid en wetenschappers verschillende ideeën hebben over hoe de natuur functioneert, en hoe je moet omgaan met..


Lees verder 22 augustus 2019   5 jaar oud
Tuimelaars in het Marsdiep

Een unieke waarneming afgelopen vrijdag voor de Noord-Hollandse kust. NIOZ-onderzoeker Jeroen Hoekendijk en collega-onderzoekers van Wageningen Marine Research zagen vrijdagochtend twee groepen van 10 tuimelaars gestaag het..


Lees verder 24 juli 2019   5 jaar oud
Swimway Waddenzee (kwelder - mensen)

Het project Waddentools – Swimway Waddenzee kan dankzij een bijdrage vanuit het Waddenfonds van start gaan. Dat werd afgelopen vrijdag door het Waddenfonds bekend gemaakt. Doel van het project is om erachter te komen met welke..


Lees verder 8 juli 2019   5 jaar oud
Octopus, Doggersbank

Stichting Duik De Noordzee Schoon vertrok vrijdag 5 juli voor de dertiende duikexpeditie op de Noordzee. Deze tiendaagse reis, Expeditie Doggersbank 2019, staat in het teken van unieke ontdekkingen in dit bijzondere..


Lees verder 6 juli 2019   5 jaar oud
Caribbean reef shark in the Man of War Shoal Marine Park , Sint Maarten.

Wageningen Marine Research rapporteerde minstens tien rifhaaisoorten rond de Nederlands-Caribische eilanden in een recentelijke gepubliceerd rapport in opdracht van DCNA. De meest voorkomende soorten zijn de verpleegsterhaai en de..


Lees verder 28 juni 2019   5 jaar oud
Onderzoekers zaaien zeekraal in

Voor de kust van Delfzijl zijn op 27 mei miljoenen zeekraalzaadjes ingezaaid op de pas aangelegde pionierkwelder. Deze kwelder is een testlocatie voor kwelderontwikkeling om de effecten van de zeespiegelstijging te beperken. In..


Lees verder 29 mei 2019   5 jaar oud
Grauwe franjepoot

Een nieuwe studie toont het trekpatroon van de grauwe franjepoot aan; met zijn 25 tot 40 gram één van de kleinste zeevogels. Slechts drie maanden per jaar komen ze aan land; om te broeden in de Arctis. De westelijke broedvogels..


Lees verder 22 mei 2019   5 jaar oud
Mosselbank met meetpaal

Een recent verschenen rapport bevestigt conclusies uit eerder onderzoek dat mosselbanken een stabiel en langdurig (decennia) verschijnsel kunnen zijn op een bepaalde locatie. Al kunnen individuele mosselen, bankdelen en complete..


Lees verder 6 april 2019   5 jaar oud

Archief