Natuurberichten
Pagina 1355 van 1675 - 16747 Resultaten

Hoewel de lente in aantocht is, blijft een paddenstoelwandeling in dit seizoen voor de gemiddelde natuurliefhebber een saaie bedoening. Op de occasionele tonderzwam na, valt er op het eerste zicht niet veel te beleven. Behalve..

Op dit moment heerst er onder paarden van paardenhouders in Nederland het zogeheten Rhinovirus. We hoeven ons echter geen zorgen de maken over de vele koniks die we in tal van natuurgebieden tegen komen. De kans dat zij besmet..
De Meidoornspanner is een buitenbeentje onder de nachtvlinders. Hij vliegt bijzonder vroeg op het jaar: januari-maart is zijn klassieke vliegperiode, waarbij de piek eerder in januari-februari valt. Dat is een periode waarin..
Na de kleine vos, die vorige week flink werd waargenomen, is nu ook de citroenvlinder ontwaakt uit de winterslaap. Er zijn al tientallen vlinders gemeld en de komende weken is deze opvallende, felgele dagvlinder nog veel meer te..

In de Oostvaardersplassen leven waarschijnlijk de oudste edelherten van Nederland. Twee hindes, vrouwelijke edelherten, met de respectabele leeftijd van 22 jaar, worden met regelmaat gesignaleerd. Deze week is een van de dieren..

Onlangs is in het Voorsterbos bij Kraggenburg de zeldzame paddenstoel Geel stromakelkje gevonden. Een primeur, want dit is een nieuwe soort voor de provincie Flevoland. De soort is bovendien sinds 1990 pas vijf keer in Nederland..

Kent u onze grootste varen al? Hij luistert naar de naam Koningsvaren en floreert met een bloeiwijze die doet denken aan de skyline van een grote stad. Deze majestueuze topper van formaat is, afgezien van onze kempen, een heel..

De zeer hoge temperaturen in december en de eerste weken van januari hebben ertoe geleid dat in Zuid-Holland nog voor de vorstperiode tot tien procent van de eikenprocessierupsen uit het ei zijn gekomen. Door het gebrek aan..
Tijdens de zonnige dagen in de afgelopen week zijn de eerste dagvlinders actief geworden. Zo werden meer dan twintig kleine vossen gemeld, vooral uit het westen van het land. Je moet ze nu zoeken op plaatsen waar bloeiende planten..

Amfibieën brengen de winter meestal door aan land, verstopt onder bladeren, een houtmijt of ingegraven in een ondergrondse holte. In het voorjaar ontwaken ze en gaan ze op pad naar hun voortplantingspoel. Doel: een partner zoeken,..