Natuurberichten

Pagina 1353 van 1626 - 16258 Resultaten

Wolf Bialowieza 2006 VOOR EENMALIG GEBRUIK

In ons omringende landen gaat het goed met de wolf. Het aantal roedels neemt toe en hij komt op meer plaatsen voor. Is hij nu ook snel in Nederland?..


Lees verder 25 augustus 2011   13 jaar oud
Rivierrombout

Nog nooit werden er zoveel rivierrombouten gezien langs de oevers van de Oude Maas als nu in augustus. Deze libel stierf in 1902 uit, maar sinds zijn comeback in 1996 is de soort bezig aan een opmars. In het natuurgebiedje..


Lees verder 24 augustus 2011   13 jaar oud
Boletus aereus
Bronskleurig eekhoorntjesbrood

Een speciaal op paddenstoelen gericht bermbeheer langs de Wilhelminalaan door de gemeente Alkmaar levert een nieuwe soort eekhoorntjesbrood op voor de provincie Noord-Holland...


Lees verder 24 augustus 2011   13 jaar oud
Tjiftjaf

U zult het de laatste weken zeker hebben gehoord. Overal klinkt er gepiep uit de struiken. Het klinkt een beetje als een ‘hiep’, ‘wieHUU’ of ‘whiIET’. U heeft zich vast al afgevraagd welke vogel dat toch is, want door het dichte..


Lees verder 23 augustus 2011   13 jaar oud
Spoorkrekel Eumodicogryllus bordigalensis uit Griekenland

Een nieuwe studie liet vorige week in het wetenschappelijke tijdschrift Science zien dat leefgebieden van 764 planten- en diersoorten de afgelopen jaren als gevolg van temperatuurstijging gemiddeld 17 kilometer per tien jaar naar..


Lees verder 23 augustus 2011   13 jaar oud
zwarte engbloem

Wie door de Hollandse duinen fietst treft dit jaar bij Wassenaar een opmerkelijke situatie. Waar andere jaren frisgroene slingerplanten de lucht in krulden liggen nu stoffige, zwarte doeken. Geplaatst door duinbeheerder Dunea. In..


Lees verder 22 augustus 2011   13 jaar oud
De Gewone komkommerspin houdt van tuinen, de Tweelingkomkommerspin niet (foto: Leo Janssen)

Het grootste stadstuinenonderzoek dat ooit naar spinnen werd uitgevoerd vond plaats in Antwerpen. In de private, steeds ommuurde tuinen werden 100 verschillende soorten aangetroffen. Ook over de levenswijze van de gevonden soorten..


Lees verder 22 augustus 2011   13 jaar oud

Op 15 augustus is in de Kennemerduinen een aardbeivlinder gezien. Dit is een zeldzame vlinder in Nederland, maar helemaal bijzonder is dat hij zo laat in het jaar nog gezien wordt. Normaal vliegt de soort uiterlijk tot eind juni...


Lees verder 22 augustus 2011   13 jaar oud
Slangenarend
GFD-licentie

Boswachter Willem Klok van Natuurmonumenten spotte half augustus maar liefst vier slangenarenden in het Fochteloërveen. Een unieke waarneming niet alleen voor het Fochteloërveen, maar ook voor Nederland...


Lees verder 21 augustus 2011   13 jaar oud
Paarse waaierslak

Deze zomer zijn opvallend veel soorten en exemplaren van zeldzame en schaarse zeenaaktslakken op onze kust aangetroffen. Het begon in juni met de Doggersbank expeditie maar ook in de Zeeuwse kustwateren is een uitzonderlijke lange..


Lees verder 21 augustus 2011   13 jaar oud

Archief