Natuurberichten
Pagina 1351 van 1626 - 16258 Resultaten
De noordse glazenmaker is altijd een zeer zeldzame soort geweest waardoor het niet makkelijk is om deze libel te zien te krijgen. Vroeg in de ochtend bij hoogveen en vennen met een veenmosvegetatie heb je de beste kans. De piek..
Een recente studie in het wetenschappelijke tijdschrift Science liet zien dat leefgebieden van 764 planten- en diersoorten de afgelopen jaren als gevolg van temperatuurstijging gemiddeld 17 kilometer per tien jaar naar het noorden..
Het Dutch Wildlife Health Centre (DWHC) van de Universiteit Utrecht en Stichting RAVON doen een herhaalde oproep om verdachte sterfte bij amfibieën te melden. Het gaat om wateren waarin meerdere dode kikkers, padden of salamanders..
Uit een kiemexperiment van het RIKILT, Wageningen UR en De Natuurkalender blijkt dat bijna veertig procent van de ambrosiazaden, afkomstig uit in Nederland opgegroeide planten, kiemkrachtig is. Hiermee is voor het eerst bewezen..
De herfstmotten zijn er al! De voorbije weken doken op verschillende locaties nachtvlinders op die we normaal vooral in september-oktober verwachten. Het herfstachtige weer van de voorbije weken heeft ervoor gezorgd dat de..
Onlangs werd er een Peppelfranjehoed gevonden langs het riviertje de Berkel in de Achterhoek. Met een vijfde vondst van deze paddenstoel sinds 1990 blijft het een ernstig bedreigde soort in Nederland. Ook in de ons omringende..
Voor het eerst zijn de aanvallen die sluipwespen uitvoeren op mieren op film vastgelegd. De beelden tonen vier verschillende soorten parasitaire wespen met allemaal een andere tactiek om hun eitjes te leggen in het lijf van de..
Vogelaar Benny Middendorp ontdekte enige tijd geleden een kokmeeuw met een ring. Toen hij de ring af las, bleek het met 32 jaar, 8 maanden en 24 dagen de oudste bekende kokmeeuw van de wereld te zijn!..
Sprinkhanen zijn doorgaans weinig opvallende dieren: heel wat soorten zijn klein, flets gekleurd en lijken sterk op elkaar. De Moerassprinkhaan is echter een buitenbeentje. Met een maximale lengte van 3,5 cm is dit de grootste..
Tijdens een plantenexcursie in boswachterij Grolloo is het zeldzame plantje Draadgentiaan aangetroffen. Het is de tweede recente vindplaats van deze rodelijstsoort in Drenthe. De vondst werd gedaan door vrijwilligers van FLORON en..